Vágólapra másolva!
Talán a legerősebb csoportba került a magyar U20-as labdarúgó-válogatott a május 30-án kezdődő új-zélandi világbajnokságon.

Szalai László együttesét az E csoportba sorsolták Brazília, Észak-Korea és a március 22-én véget érő Afrika-kupa győztese mellé. A brazilok a negyedik helyen végeztek januárban a dél-amerikai U20-as kontinenstornán, míg Észak-Korea tavaly a második lett az U19-es Ázsia-kupán.

A FIFA úgy alakította sorsolási rendszerét, hogy azonos földrészről érkező együttesek nem találkozhattak egymással az egyenes kieséses szakasz előtt.

Megpróbálunk tisztességgel felkészülni

"Érdekes volt a sorsolás szisztémája, jóval könnyebbnek tűnő csoportok is kialakultak, és úgy érzem, mi a lehető legnehezebb csoportba kerültünk" - mondta a sorsolás után az Mlsz.hu-nak Szalai László. "Ezek után az esélyek latolgatásába mélyebben nem mennék bele, szerintem mindenki számára nyilvánvaló, hogy mennyire nehéz dolgunk lesz a tornán. Mindezek ismeretében megpróbálunk tisztességgel felkészülni, és a legjobb tudásunkat adni ebben a csoportban."

Szalai nem boldog Forrás: MTI

A magyar válogatott New Plymouth városában játssza csoportmeccseit, elsőként június elsején, magyar idő szerint reggel 6 órakor Észak-Korea ellen, majd három nappal később, magyar idő szerint 9 órakor Brazíliával, végül június 7-én, 7 órakor Afrika bajnokával.

Az U20-as világbajnokság csoportbeosztása:
A csoport:
Új-Zéland
Ukrajna
Egyesült Államok
Myanmar

B csoport:
Argentína
Panama
Afrika 3
Ausztria

C csoport:
Katar
Kolumbia
Portugália
Afrika 4

D csoport:
Mexikó
Afrika 2
Uruguay
Szerbia

E csoport:
Afrika 1
Brazília
Észak-Korea
Magyarország

F csoport:
Németország
Fiji
Üzbegisztán
Honduras