Most robbanhat a bomba a bundabotrányban

Juventus, Antonio Conte a Juventus edzője
Juventus' coach Antonio Conte gestures during the UEFA Europa League semifinal first leg football match SL Benfica vs Juventus at the Luz stadium in Lisbon on April 24, 2014. Benfica won 2-1. AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG
Vágólapra másolva!
Lezárult a négy éve tartó nyomozás az olasz bundabotránnyal kapcsolatban, így többek között Antonio Conte ügyében is.

A Leggo.it szerint 250 embert hallgattak meg, 130 focista, edző és vezető érintett az ügyben, ők most megkapják a cremonai ügyészségtől a nem jogerős ítéletet.

Egyelőre annyi szivárgott ki, hogy a jelenlegi olasz szövetségi kapitány, Antonio Conte ellen megváltozott a vád, nem bűnszövetkezetben elkövetett csalással, hanem sporttevékenységekkel való visszaéléssel gyanúsítják.

Contét egyszer már eltiltották

A Juventus volt vezetőedzője a 2010/2011-es szezonban még a Siena edzőjeként tudott két mérkőzés manipulálásáról, de nem jelentette őket. Az Olasz Labdarúgó Szövetség 2012 augusztusában tíz hónapra eltiltotta Contét, de a nemzetközi Sportdöntőbíróság négy hónapra csökkentette a büntetését, amit azóta le is töltött.

Contét már mással vádolják Forrás: AFP/Francisco Leong

Stefano Mauri, Cristian Doni és Beppe Signori ellen továbbra is bűnszövetkezetben elkövetett csalás a vád

Tudott róla az egész hátvédsor

Új név az Atalanta jelenlegi edzője, Stefano Colantuono, akit szintén értesített a cremonai bíróság ügyésze, Roberto Di Martino a nyomozás lezárásáról. Colantuono 2010 óta irányítja az Atalantát, és azzal vádolják, hogy a 2011. április 22-ei, Crotone elleni meccset - többek között Cristian Donit is belevonva - manipulálta.

Állítólag tudott róla az Atalanta teljes hátvédsora, Troest, Peluso, Bellini és Ferri is, valamint az Atalanta sportigazgatója, Gabriele Zamagna és a Crotone kapusa, Emanuele Concetti is. Abban egyeztek meg, hogy több mint 2,5 gól esik a meccsen, és döntetlen lesz az eredmény. 2-2 lett a vége.

A juventusos Leonardo Bonucci és a zenites Domenico Criscito ügyében nem találtak terhelő bizonyítékot.

További konkrétumok a következő napokban várhatóak.