Kilenc gazdasági bevándorlót igazolt a Honvéd

Budapest, 2015. február 9.
George F. Hemingway, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa bemutatja az NB I-es  csapat új játékosait a Budapest Honvéd sajtótájékoztatóján Budapesten, a Bozsik József Stadionban 2015. február 9-én. Az OTP Bank Ligában a bennmaradásé
Budapest, 2015. február 9. George F. Hemingway, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa bemutatja az NB I-es csapat új játékosait a Budapest Honvéd sajtótájékoztatóján Budapesten, a Bozsik József Stadionban 2015. február 9-én. Az OTP Bank Ligában a bennmaradásért küzdő együttes kilenc külföldi labdarúgóval erősített a téli átigazolási időszakban. Balról jobbra a szerb Josip Projic (b), a horvát Josip Elez (b2), a venezuelai Jesus Meza (b3), az elefántcsontparti Francis Koné (b4), a szerb Bratislav Punosevac (b5, hátul), a mexikói David Izazola (j3, elöl), a kolumbiai John Jairo Palacios Granja (j2) és az argentin Lucas Elias Ontivero (j). MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Dél-amerikai, szerb, horvát, francia és elefántcsontparti focistákat igazolt a Budapest Honvéd. A tulajdonos szerint némelyikük van olyan jó, mint az időközben bundaügybe keveredett egykori honvédos, Davide Lanzafame.

Kilenc külföldi labdarúgóval erősített az NB I-ben bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd a téli átigazolási időszakban – közölte a klub.

"Egy fokkal jobb minőségű futballistákat hoztunk, mint szoktunk" - jelentette ki George F. Hemingway tulajdonos a kispestiek hétfői sajtótájékoztatóján. Azt mondta, ősszel több hiányposztja volt a csapatnak, például a balhátvéd és a középcsatár, ezekre most több játékost is igazoltak.

Argentin, kolumbiai, mexikói

A legnagyobb fogásnak a Galatasaraytól fél évre kölcsönbe érkezett 20 éves argentin balszélső, Lucas Elias Ontivero tűnik. A klub öt csatárt szerződtetett, így a hétszeres venezuelai válogatott Jesus Mezát, a szerb Bratislav Punosevacot, a kétszeres elefántcsontparti válogatott Francis Konét és a kolumbiai John Jairo Palacios Granját, valamint (kölcsönben) a mexikói David Izazolát. A balhátvéd posztra a szintén szerb Josip Projic és a francia Jean-Pierre Morgan érkezett, és jött még egy horvát védő, Josip Elez.

Hemingway nyolc új fogása a kilencből Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az üzletember szerint három olyan játékos is van köztük, aki hasonló szintet képvisel, mint Davide Lanzafame. A bundabotrányba keveredett olasz csatár fél évet játszott a Honvédban, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat két éve harmadik lett a bajnokságban - most azonban a kiesés elől menekül.

Rossi volt már ilyen helyzetben

A tavaly áprilisi távozása után most az idény végéig visszatért olasz vezetőedző, Marco Rossi azt mondta, az előző időszaka alatt az európai kupaszereplésért harcolt a klub, de számára nem ismeretlen ez a helyzet sem, mert több bennmaradásért küzdő csapatot irányított Olaszországban. Hozzátette, azt szeretné, ha a Honvéd tavasszal már az első tíz meccsen bebiztosítaná az élvonalban maradást, hogy az utolsó három körben már nyugodtan futballozhasson.

Hemingway Rossi visszahozatalát többek között azzal indokolta, hogy vele különösen jó volt a viszonya, amikor a szakember először Kispesten dolgozott.