Vágólapra másolva!
A Milan azzal vádolja a Juventust, hogy a két csapat meccsének közvetítése során manipulálták a tévés felvételt, hogy úgy tűnjön, Carlos Tévez gólja előtt nem volt leshelyzet.

Tévez gólja volt az első a meccsen, a 14. percben született, amikor Morata a saját térfeléről indította az argentin csatárt, akit Paletta hiába üldözött, egészen a kapuig gyalogolt. A visszajátszások alapján nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy Tévez lesről indult-e, avagy középen beragadt-e Zaccardo, a Milan védője.

Később mutattak egy olyan felvételt, amelyen úgy tűnik, a két játékos egy vonalban helyezkedett, de a Milan álláspontja szerint ezt azért lenne bajos perdöntőnek nevezni, mert a leshatárt jelző vonal nem párhuzamos a felezővonallal.

Ugyanakkor a kép aljával eleve nem párhuzamos az oldalvonal, továbbá a felezővonal nem a kép közepén van - perdöntő bizonyítéknak semmiképp nem nevezhető.

A Milan a Twitter-oldalára is kitette a képet:

Adriano Galliani, a Milan alelnöke azon bosszankodott, hogy szerinte a Juve az egyetlen olasz klub, amely befolyásolhatja, hogy mit mutatnak meg a közvetítésben. Szerinte tudatos döntés volt, hogy nem mutatták Tévez helyzetét olyan kameraállásból, ahonnan egyértelműen látszott volna, hol állt Zaccardóhoz képest.

Jelenleg a tíz Serie A-meccs közvetítésénél csak egy független rendező közreműködik, a maradék kilenc közül hatot a Sky, hármat a Mediaset - a Berlusconi által alapított cég - ad, a Milan pedig azt szeretné, hogy jövőre csak független rendezők legyenek.