Vágólapra másolva!
A BBC remek kalkulátorral jelentkezett be, amellyel kiszámolhatjuk, hogy a világsztár focisták és edzők mennyi idő alatt keresik meg azt a pénzt, amit mi egy év alatt.

Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy ide vagy a lenti képre kattintunk, majd a Your Countrynál beállítjuk a Hungaryt, ezzel automatikusan átugrik az euró forintra, alatta beírjuk az éves bruttó fizetésünket, kiválasztjuk, hogy kivel akarjuk összehasonlítani magunkat (Cristiano Ronaldótól kezdve Lionel Messin és Zlatan Ibrahimovicon át José Mourinhóig bárkit választhatunk). Végül rányomunk a See how you compare-re.

Kíváncsiságból kiszámoltuk, hogy Orbán Viktor éves fizetését Cristiano Ronaldo mennyi idő alatt keresi meg. Hivatalosan a miniszterelnök havonta bruttó 1 millió 782 ezer 696 forintot, azaz évente 21 millió 392 ezer 352 forintot tehet zsebre, ezt Ronaldo 63 perc, azaz bő egy óra alatt keresi meg. (Orbán Viktor legújabb vagyonnyilatkozatát itt olvashatja el.)

Ronaldo mocskos gazdag- a képre kattintva kiszámolhatja, hány perc alatt keresi meg az ön éves fizetését Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A Sports.ru oldal közzétette az orosz ligában legjobban fizetett focisták fizetését, eszerint Dzsudzsák Balázs évi 2,5 millió eurót (kb. 770 millió forint) tehet zsebre. Ronaldónak ezért az összegért már alaposan meg kell dolgoznia, 1385 percébe, azaz 23 órájába, majdnem egy napjába telik.

Ha sokáig maradunk a BBC oldalán, és lentebb görgetünk, akkor láthatjuk, hogy mi, illetve a kiválasztottunk mennyi pénzt keresett azótam, hogy fellátogattunk a honlapra.