Félbeszakadt az Afrika-kupa-elődöntő

528433927 Policemen evacuate a tribune during the 2015 African Cup of Nations semi-final football match between Equatorial Guinea and Ghana in Malabo, on February 5, 2015. Play was halted eight minutes from time in the Africa Cup of Nations semi-final bet
Policemen evacuate a tribune during the 2015 African Cup of Nations semi-final football match between Equatorial Guinea and Ghana in Malabo, on February 5, 2015. Play was halted eight minutes from time in the Africa Cup of Nations semi-final between hosts Equatorial Guinea and Ghana when missiles were thrown on the pitch. AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO
Vágólapra másolva!
Bizarr tömegjelenet miatt több mint fél órára félbeszakadt a Ghána - Egyenlítői-Guínea Afrika-kupa elődöntő. Ettől még a ghánaiak simán döntőbe jutottak.

Afrika-kupa, elődöntő:
Ghána - Egyenlítői-Guínea 3-0
gól: J. Ayew (42., 11-es), Mubarak (45.), A. Ayew (75.)

Lényegében az első félidőben eldőlt, hogy a rendező ország válogatottja lemondhat a döntős álmairól az Afrika-kupán.

Ghána a 42. percben Jordan Ayew büntetőjével vezetést szerzett, majd még az első félidő ráadásában megduplázta a fórt, Wakaso Mubarak góljával.

A házigazdák szövetségi kapitánya, Esteban Becker a szünetben sem tudta felrázni a csapatát, amely André Ayew találata után háromgólos hátrányba került a hajrára.

Hét perccel a lefújás előtt ghánai szurkolók özönlötték el az atlétikai pályát az egyik kapu mögött, mert a lelátóról üvegekkel, és más tárgyakkal dobálták őket folyamatosan. A nagyjából 150 ghánai fegyelmezetten állva tűrte ezt, ám a rendőrök közbeléptek, könnygázzal oszlatták a tömeget, és biztonságos helyre terelték a vendég szurkolókat.

A játék mintegy negyven percre leállt, közben bizarr módon a focisták bent álltak a pálya közepén. Becker még kezet is fogott a kollégájával, Avram Granttal, miközben megbeszélték a helyzetet.

Rendet tesznek a malabói stadionban Forrás: AFP/Issouf Sanogo

Végül befejezték a maradék pár percet, de már nem történt semmi érdemi. A vasárnapi döntőben Ghána Elefántcsontparral találkozik majd.