Vágólapra másolva!
Menesztette eddigi edzőjét, Jos Luhukayt a Hertha labdarúgócsapatának vezetése, helyére Dárdai Pált nevezte ki edzőnek.

A szerdai, Leverkusen elleni hazai 1-0-s vereség után menesztette edzőjét, Jos Luhukayt a Hertha BSC labdarúgócsapata. A berliniek 19 forduló után öt győzelemmel, három döntetlennel és tizenegy vereséggel, 18 ponttal az utolsó előtti, kieső helyen állnak, csak a Borussia Dortmundot előzik meg.

Luhukay 2012 májusában lépett hivatalba, szerződése 2016-ig szólt. Rajta kívül két segítője, Markus Gellhaus és Rob Reekers is távozott.

Dárdai lett a Hertha edzője Forrás: MTI

A klub Dárdai Pált, az U15-ös csapat edzőjét és a magyar válogatott szövetségi kapitányát nevezte ki, munkáját az a Rainer Widmayer segíti, aki 2010-11 között már dolgozott Berlinben Markus Babbel másodedzőjeként.

Az MLSZ-t nem lepte meg a Hertha döntése

A Magyar Labdarúgó Szövetség részéről Sztancsik Tamás sajtófőnök az Origónak elmondta, hogy nem lepte meg őket a Hertha döntése. Az MLSZ a múlt év végén kezdett tárgyalásokat a Hertha BSC-vel Dárdai szövetségi kapitányi kinevezéséről, és a német fél már akkor jelezte: előfordulhat, hogy az Európa-bajnoki selejtező sorozat vége előtt vezetőedzői szerepet szán a magyar szakembernek a Hertha felnőtt csapatánál.

Nem befolyásolja a válogatott melletti munkát

A felek ennek tudatában állapodtak meg Dárdai magyarországi szerepvállalásáról, és rögzítették: az esetleges berlini kinevezés nem befolyásolja a szakember itthoni munkáját. Ennek megfelelően Dárdai Pál a következő időszakban párhuzamosan látja el a Hertha BSC vezetőedzői, valamint a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi feladatait.

A Kicker megemlíti, hogy Dárdai a szurkolók nagy kedvencének számít Berlinben, játékosként 286 Bundesliga-mérkőzésen 17 gólt szerzett, összesen 42 európai kupameccsen lépett pályára (hétszer a BL-ben, 35-ször az UEFA-kupában és az Európa Ligában).