Pánikbetegségéről vallott a korábbi Barca-csatár

VERTICAL OFFBEAT-DOCUMENTATION MORDANT MAKING A FACE SPORTS SHIRT EYES CLOSED FOOTBALL MATCH PORTRAIT CLOSE-UP
Barcelona's forward Bojan Krkic reacts after missing a goal opportunity during a Spanish League football match against Malaga on March 22, 2009 at Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A néhány éve a legnagyobb spanyol tehetségnek kikiáltott Bojan Krkic elárulta, hogy pánikbetegségben szenvedett, ezért nem utazott el a spanyol fociválogatottal a 2008-as Európa-bajnokságra.

"Akkor nem értette senki, hogy miért maradtam ki a keretből, de én voltam az, aki nem akart utazni" - kezdte a jelenleg a Stoke Cityben szereplő 24 éves játékos.

"A Barcelona felnőtt csapatában 2007-ben mutatkoztam be. Mindössze 17 éves voltam, nem tudtam feldolgozni, hogy minden megváltozott körülöttem, és egyre többször tört rám a szorongás. Nem éreztem magam olyan fizikai és lelki állapotban, hogy tudtam volna vállalni egy Eb-szereplést."

A spanyolok végül nélküle is megnyerték a tornát.

Krkic sokat szorongott Forrás: AFP/Lluis Gene

Krkic később a Romába igazolt, ahonnan kölcsönadták a Milannak, játszott az Ajaxban is, 2014-től pedig a Stoke Cityben szerepel, és úgy érzi, hogy megtalálta számára a legjobb helyet. "A Premier League légköre teljesen más, mint más bajnokságoké. Nincs akkora nyomás a játékosokon a média és a szurkolók részéről, itt örömforrás a foci. A stadionokban fantasztikus hangulat van, és az egész közeg rendkívül korrekt a játékosokkal. Élvezem minden percét az ittlétemnek" - fogalmazott a még mindig csak 24 éves Krkic.