Vágólapra másolva!
A Chelsea edzője, José Mourinho szerint igazságtalanul büntetik színészkedésért a játékosait az angol bajnokság játékvezetői. A listavezető kapta eddig a legtöbb sárgát szimulálásért.

"A bíró hibázott. Ez egy kampány eredménye, amely már az első fordulóban elindult ellenünk" - jelentette ki José Mourinho, a Chelsea edzője azután, hogy a csapata csak 1-1-et játszott Southamptonban, és az egyenlítő gól után Cesc Fabregas műesésért sárga lapot kapott.

Ez volt a Chelsea negyedik szimulálásért kapott sárgája a szezonban, az Opta statisztikái szerint egyetlen más Premier League-csapat sem kapott ennyit.

José Mourinho szomorú Forrás: AFP/Jure Makovec

Mourinho szerint Fabregas nem színészkedett, és a tévéfelvételek alapján úgy tűnik, hogy igaza van, Matthew Targett valószínűleg elérte a spanyol középpályás lábát. A portugál edző azonban más eseteket is felhánytorgatott, szerinte, például, Diego Costának sem kellett volna sárgát kapnia az első fordulóban, a Burnley ellen.

Amikor megkérdezték tőle, mit gondol, ki állhat az általa emlegetett "kampány" mögött, Mourinho azt mondta, nem tudja. De az megjegyezte, hogy miközben a West Ham elleni meccsen a United játékosa, Enner Valencia csúnyán feldobta magát, a lefújás után az ellenfél edzője, Sam Allardyce mégis arról beszélt, hogy korábban a kékek védője, Branislav Ivanovic túl könnyen rogyott össze egy tizenegyes reményében.