Egykori Chelsea-sztár lett a Cagliari edzője

Gianfranco Zola, foci
UNITED KINGDOM, London : West Ham's Italian manager Gianfranco Zola gestures after their 0-1 defeat in the English Premier League football match between West Ham United and Stoke City at the Boleyn Ground, Upton Park in East London, England, on March 27, 2010. AFP PHOTO/LEON NEAL
Vágólapra másolva!
A menesztett Zdenek Zeman helyére Gianfranco Zolát nevezte ki vezetőedzőnek az olasz labdarúgó-bajnokság kiesőhelyén álló Cagliari csapata.

Gianfranco Zola lett az olasz labdarúgó-bajnokság 18. helyén szerénykedő Cagliari labdarúgócsapatának edzője. A szardíniai klub a hét elején menesztette Zdenek Zemant, a nyáron igazolt szakember vezetésével a klub 16 forduló alatt mindössze kétszer tudott nyerni.

Zola jól ismerheti a klubot, a Napoli, a Parma és a Chelsea egykori csatára ugyanis 2003 és 2005 között 74 mérkőzésen 22 gólt szerzett a Cagliari színeiben, és ott is fejezte be aktív pályafutását.

Gianfranco Zola lett a Cagliari edzője Forrás: AFP/Leon Neal

Edzőként eddig Angliában dolgozott, ahol a West Ham Unitedet és a Watfordot irányította, utóbbi klubtól pont egy éve menesztették. Az első tréninget vasárnap vezeti majd új csapatánál, a bemutatkozásra pedig január 6-án kerül sor, amikor a Cagliari Palermóban lép pályára.