Ibrahimovic a teljes svéd sportéletet lenézi

Zlatan Ibrahimovic
Sweden's forward Zlatan Ibrahimovic attends a training session at Friends Arena in Solna, near Stockholm on May 31, 2014 on the eve of the friendly match Sweden vs Belgium. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
A Dagens Nyhether svéd napilap 150. születésnapja alkalmából összeállította minden idők legjobb svéd sportolóinak 150-es listáját. A győztes Björn Borg lett, a második helyezett Zlatan Ibrahimovic ugyanakkor úgy vélte, az első öt helyet neki kellett volna fenntartani. A 85. helyre rangsorolt világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező, Mikael Appelgren tudatlannak titulálta a szerkesztőket.

Merész vállalkozásba fogott a 150. születésnapját ünneplő svéd napilap, a Dagens Nyhether, amelynek szerkesztői összeállították minden idők 150 legjobb hazai sportolójának listáját.

Az első helyen a tizenegyszeres Grand Slam-győztes teniszező, Björn Borg végzett, megelőzve a futballista Zlatan Ibrahimovicot és az egyszeres olimpiai, hatszoros világ- és tizenegyszeres Európa-bajnok asztaliteniszezőt, Jan-Ove Waldnert.

Zlatan Ibrahimovic nem hazudtolta meg önmagát Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A top tízbe olyan nevek kerültek, mint a világ egyik legjobb golfozója, Annika Sörenstam, a kétszeres olimpiai bajnok síző, Ingemar Stenmark és Gunde Svan, a szintén olimpiai bajnok hétpróbázó, Carolina Klüft, valamint Gert Fredriksson, aki hatszor nyert olimpiai aranyat kajak-kenuban.

Ebben a mezőnyben az is csoda, hogy Ibrahimovic top tízbe került, de ezt ő kevesellte. A lapnak adott rövid interjúban azt mondta, egy ilyenversenyben másodiknak lenni olyan, mintha utolsó lenne. "Minden tiszteletem a többieké, de az első öt helyen nekem kellett volna végeznem" - mondta a szokásos szerénységgel.

Appelgren a hét végén a Generációk csatája elnevezésű férfi versenyen indult Budapesten Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ugyancsak megdöbbenésének adott hangot a 85. helyre rangsorolt Mikael Appelgren, a négyszeres világ- és kilencszeres Európa-bajnok asztaliteniszező azt írta Facebook-oldalán, hogy a Dagens Nyheter sportszerkesztői tudatlanok.

"Ez volt a legviccesebb dolog, amit valaha láttam. Azt hiszem, eljött az idő, hogy átpártoljak egy másik újsághoz. Nem baj, kicsit visszatérek, hátha néhány plusz éremmel pár helyet tudok javítani a helyezésemen" - mondta dühösen.

A Dagens Nyhether 150-es listájának élcsoportja:
1. Björn Borg (tenisz)
2. Zlatan Ibrahimovic (labdarúgás)
3. Jan-Ove Waldner (asztalitenisz)
4. Annika Sörenstam (golf)
5. Ingemar Stenmark (alpesi sí)
6. Carolina Klüft (atlétika)
7. Ingemar Johansson (ökölvívás)
8. Gunde Svan (alpesi sí)
9. Peter Forsberg (jégkorong)
10. Gert Fredriksson (kjak-kenu)