Hiába lőtt csodagólt a kiscsapat

San Lorenzo's forward Mauro Matos (L) celebrates his goal next to teammates Julio Buffarini (C) and Pablo Barrientos during the FIFA Club World Cup semifinal football match between San Lorenzo vs Auckland City FC at the Marrakesh stadium in Marrakesh on D
San Lorenzo's forward Mauro Matos (L) celebrates his goal next to teammates Julio Buffarini (C) and Pablo Barrientos during the FIFA Club World Cup semifinal football match between San Lorenzo vs Auckland City FC at the Marrakesh stadium in Marrakesh on December 17, 2014. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Hosszabbításra kényszerítette Dél-Amerika bajnokát, a San Lorenzót az Auckland City. Az új-zélandi csapat éles szögből lőtt góllal egyenlített a második félidőben, de csak azért, hogy a túlóra legelején megszerezze a győztes gólt a San Lorenzo.

Klubvilágbajnokság, elődöntő:
San Lorenzo (argentin) - Auckland City (új-zélandi) 2-1 (hosszabbítás után)
gól: Barrientos (45.), Matos (93.), illetve Berlanga (67.)

Az Auckland City jól szervezett védekezéssel lepte meg a Libertadores-kupa-győztes San Lorenzót a klubvébé második elődöntőjében. Az új-zélandiak nem kaptak gólt a torna első meccsén, az algériai Sétif ellen, de az első félidő hosszabbításáig a San Lorenzo ellen is tartották magukat.

Aztán meglepetésre a folytatásban egyenlíteni is tudott óceánia legjobbja, így hosszabbításra kényszerítette Ferenc pápa kedvenc csapatát. A túlórában azonban elfogyott a kraft az Aucklandből, a San Lorenzo pedig nem erőlködött tovább, miután ismét vezetést szerzett.

Mauro Matos ünnepli a gólját Forrás: AFP/Javier Soriano

"Mi vagyunk az erkölcsi győztesek, megnyerhettük volna a meccset a rendes játékidőben" - lelkendezett Ramon Tribulietx, az Auckland edzője. "Sokáig emlékezni fogunk erre a meccsre, bátran játszottunk, többet birtokoltuk a labdát Dél-Amerika bajnokánál. Csodálatos, hogy megmutathattuk az egész világnak, mire vagyunk képesek."

A San Lorenzo edzője, Edgardo Bauza - aki tagja volt az 1990-ben vb-döntős argentin válogatottnak - szintén dicsérte az ellenfelet, elismerve, hogy bele kellett nyúlnia a meccsbe a siker érdekében.

Szombaton 17.30-tól a Cruz Azul-Auckland bronzmeccset, majd 20.30-tól a Real Madrid-San Lorenzo döntőt rendezik Marrákesben.