Bundázással gyanúsítják a sztáredzőt

Javier Aguirre, foci
SPAIN, Zaragoza : Zaragoza's coach Javier Aguirre gestures during the Spanish League football match between Zaragoza and Malaga at La Romareda stadium in Zaragoza, on September 25, 2011 at La Romareda stadium in Zaragoza. AFP PHOTO/CESAR MANSO
Vágólapra másolva!
Az ügyészi vizsgálat szerint a japán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Javier Aguirre is érintett lehet a 2011 májusában játszott Levante-Zaragoza spanyol bajnoki mérkőzés eredményének befolyásolásában.

A találkozót a szezon utolsó játéknapján rendezték, idegenben aratott 2-1-es győzelmével a Zaragoza bent maradt az élvonalban, de a meccset vizsgáló ügyész az összecsapás vizsgálata nyomán arra jutott, hogy az eredményt manipulálták.

A mexikói Aguirre a meccs időpontjában a Zaragoza vezetőedzője volt, de az ügyész szerint mindkét klub játékosai, valamint a zaragozai klub elnöke, Agapito Iglesias is tudott az eredmény befolyásolásáról. A 17-szeres magyar válogatott Pintér Ádám akkor a Zaragoza játékosa volt, de a gyanús mérkőzésen nem lépett pályára.

Javier Aguirre bajba kerülhet Forrás: AFP/Cesar Manso

Az ügyész szerint a Levante futballistái összesen 965 ezer eurót (297 millió forint) kaptak azért, hogy elveszítsék a meccset, kifizetésük pedig úgy történt meg, hogy a Zaragoza előbb a saját játékosainak és stábjának fizetett, ők pedig levették a számláikról a szükséges összegeket, s készpénzben adták át a Levante labdarúgóinak.

Az ügyész az aktát hétfőn benyújtotta egy valenciai bíróságnak, s az illetékes bíró dönt majd arról, hogy indítanak-e eljárást az ügyben.