Eddig tartott a Southampton-csoda

Diego Costa
Chelsea’s Brazilian-born Spanish striker Diego Costa celebrates scoring his second goal during the English Premier League football match between Chelsea and Swansea City at Stamford Bridge in London on September 13, 2014. AFP PHOTO/IAN KINGTON - RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
A listavezető Chelsea hazai pályán magabiztosan nyert az utolsó harminc percben emberhátrányban futballozó Hull City ellen az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának szombati játéknapján.Tartja a lépést a londoniakkal a City, kipukkadni látszik a Southampton.

Premier League, 15. forduló, eredmények:
Burnley-Southampton 1-0 (0-0) G: Barnes 73.)
Chelsea-Hull City 2-0 (1-0) G: Hazard 7., Diego Costa 68.
Leicester City-Manchester City 0-1 (0-1) G: Lampard 40.
Crystal Palace-Stoke City 1-1 (1-1) G: McArthur 11., ill. Crouch 13.
Sunderland-West Ham United 1-1 (1-1) G: Gomez 22., ill. Downing 29.
West Bromwich Albion-Aston Villa 1-0 (0-0) G: Gardner 72.

19h: Arsenal-Newcastle 4-1 (1-0) G: Giroud 15., 58., Cazorla 54., 88., ill. Perez 63

A Chelsea gyorsan megszerezte a vezetést a kiesőzónába zuhanó Hull ellen, és ez nem is tett jót a meccsnek, a helyzetek helyett inkább a vendégek két durva belépője okozott izgalmat. Az elsőért még csak sárga járt, a másodikért azonban teljesen jogosan kapott egyből pirosat az ellenfelét megtaposó Huddlestone.

A Chelsea üldözője, a Manchester City a Leicester otthonában aratott egygólos győzelmet, a vendégek győztes gólját Frank Lampart szerezte a 40. percben.

A jól rajtoló, de az utóbbi hetekben hullámvölgybe került Southampton sorozatban negyedszer kapott ki. Ezúttal az újonc Burnley vendégeként úgy, hogy Dusan Tadic révén - még 0-0-s állásnál - tizenegyest hibázott.

Diego Costa megint betalált Forrás: AFP/Ian Kington

Az Arsenal Olivier Giroud és az éppen harmincéves Santi Cazorla két-két góljával fölényes győzelmet aratott a vendég Newcastle United felett. A remek formában érkező Newcastle a vereséggel nem tudta megelőzni az Arsenalt.