Vágólapra másolva!
17 hónappal a futballpályán történt összeomlása és szívmegállása után, négy komoly műtéttel a háta mögött góllal tért vissza Daniel Engelbrecht, a Stuttgarter Kickers 24 éves csatára.

Tizenhét hónapja nem a sportpályafutása, az élete volt a tét, Daniel Engelbrecht azonban nem adta fel, és nemcsak pályára lépett, de gólt is szerzett az SV Wehen Wiesbaden elleni bajnokin.

A harmadosztályú Stuttgarter Kickers 24 éves játékosának kálváriája 2013. augusztus 10-én kezdődött, a Holstein Kiel elleni bajnokin összeesett, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. "Megjártam a poklot és sokszor gondoltam arra, hogy meghalok" - vallotta be később.

Beépített defibrillátort kapott, és két hete, november 22-én eljött az idő, a Rot-Weiss Erfurt elleni idegenbeli bajnokin három percre becserélte edzője. A hét végén aztán másodszor is pályára léphetett, a Wehen Wiesbaden ellen a 83. percben állt be, és a 90. percben egy kiváló indítás végén lövése egy védőn megpattanva győztes gólt eredményezett.

Letépte magáról a mezt, amely alatt pólóján a "Semmi sem lehetetlen" üzenet virított, és örömmel kapott a mozdulatért (túlzott gólörömért) sárga lapot.

"Leírhatatlan az érzés, az elmúlt másfél év legszebb pillanatát éltem át" - nyilatkozta sírva az ARD-nek.