A Vidi állította meg a Dunaújvárost

Juhász Roland Székesfehérvár, 2014. augusztus 9.
Juhász Roland (b) és Nemanja Nikolics örülnek az OTP Bank Liga Videoton FC - Győri ETO mérkőzésének végén, a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2014. augusztus 9-én. Videoton - Győr 3-2.
MTI Fotó: Beliczay L
Székesfehérvár, 2014. augusztus 9. Juhász Roland (b) és Nemanja Nikolics örülnek az OTP Bank Liga Videoton FC - Győri ETO mérkőzésének végén, a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2014. augusztus 9-én. Videoton - Győr 3-2. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A listavezető Videoton magabiztosan 4-1-re nyert az újonc Dunaújváros otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati játéknapján. A fehérváriak ezzel első csapatként nyertek a Dunaújváros vendégeként a szezonban, amivel megőrizték idegenbeli veretlenségüket is.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Dunaújváros Pase - Videoton FC 1-4(0-2)
Dunaújváros, 1268 néző
v.: Vad II.
Dunaújváros: Nagy G. - Villám (Hangya, 65.), Farkas V., Szalai T., Csehi - Nikházi, Böőr, Lázár Zs. - Orosz (Sóron, 65.), Petneházi, Zsótér (Godslove, 59.).
Videoton: Calatayud - Heffler T., Vinícius, Caneira, Stopira - Sándor Gy., Trebotic - Gyurcsó (Kleinheisler, 82.), Kovács I. (Simon Á., 65.), Álvarez (Oliveira, 66.) - Nikolics.
gól: Böőr (64., 11-esből), illetve Nikolics (10.), Gyurcsó (28.), Álvarez (53.), Vinícius (86.)
sárga lap: Böőr (15.), illetve Sándor Gy. (56.), Caneira (67.), Vinícius (67.), Stopira (87., 93.)
kiállítva: Sándor Gy. (62.), Stopira (93.)

A listavezető fehérváriak a góllövőlistán éllovas Nikolics Nemanja találatával már a tizedik percben előnybe kerültek. Ezt követően is Joan Carrillo együttese futballozott fölényben a katasztrofális állapotban lévő gyepszőnyegen, emiatt azonban sokszor akadozott a játék. A vendégek a félidő közepén Gyurcsó Ádám góljával - amelyet Nikolics rendkívül önzetlenül készített elő - növelték előnyüket.

Simán nyert a Vidi Forrás: MTI/Beliczay László

Nem sokkal a fordulást követően Arturo Álvarez góljával úgy tűnt, végleg eldőlt a három pont sorsa, azonban a 62. percben Sándor György utolsó emberként szabálytalankodott, amiért a játékvezető kiállította, a büntetőt pedig Böőr Zoltán értékesítette, s ezzel ismét nyílttá tette az összecsapást. A veterán játékos ezzel elsőként lőtt gólt ebben a szezonban az idegenben pályára lépő Videotonnak.

A bekapott góltól kissé megzavarodott a vendégcsapat, de a Dunaújváros nem tudott feljebb zárkózni. A fehérváriak végül rendezték soraikat, Paulo Vinícius révén újabb gólt szereztek és magabiztosan gyűjtötték be a három pontot.