Oda a Chelsea veretlensége

FOOTBALL AMERICAN SHOT ATTITUDE HORIZONTAL
Newcastle United's French midfielder, Moussa Sissoko (L) celebrates scoring their third goal against Chelsea during the English Premier League football match between Chelsea and Newcastle United at St James Park, Newcastle upon Tyne, England, on February 2, 2013. Newcastle won 3-2. AFP PHOTO/GRAHAM STUART - FOR EDITORIAL USE RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
A listavezető Chelsea sorozatban 23 összecsapás után kikapott a Newcastle United vendégeként, így nem állított fel új klubrekordot az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szombati nyitómérkőzésén. 

Premier League, 15. forduló:
Newcastle United-Chelsea 2-1 (0-0) G: Cissé (58., 79.), ill. Drogba (83.)

Az első félidőben nem sok minden történt Newcastle-ben, a második elején azonban megszerezte a vezetést a hazai csapat, amelynek rendszerint jól megy a Chelsea ellen. Pappis Cissé aztán a 79. percben is betalált, és úgy nézett ki, a Newcastle lezárja a meccset.

Moussa Sissoko egy gólpasszig jutott Forrás: AFP/Graham Stuart

A reménytelen Chelsea-t Taylor kiállítása hozta vissza, két perccel később Didier Drogba érkezett jól egy remek Fabregas-beadásra, és fejjel szépített. A játékvezető azonban hiába hosszabbított hat percet, a Chelsea nem tudott kiegyenlíteni. A José Mourinho által irányított londoniak hatpontos előnye a vereséggel a felére olvadhat, ha kora este a címvédőként második Manchester City nyer az Everton ellen.