Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított Mario Balotelli, a Liverpool olasz csatára ellen egy Instagramra kitett kép miatt, amely olyan szöveget tartalmazott, amit sokan rasszistának és antiszemitának tituláltak.

"Ne legyél rasszista! Legyél olyan, mint Mario! Ő egy olasz vízvezetékszerelő, akit japánok alkottak meg, de angolul beszél, úgy néz ki, mint egy mexikói, úgy ugrál, mint egy fekete, és úgy szedi az érméket, akár egy zsidó" - ez a szöveg volt olvasható Balotelli Instagram-posztjában, amelyben a legendás videojáték-szereplőt, Super Mariót állította példaként.

Balotellit sokan támadták az "úgy ugrál, mint egy fekete, és úgy szedi az érméket, akár egy zsidó" szövegrész miatt, ő pedig jobbnak látta, ha törli a posztot. "Az édesanyám zsidó, úgyhogy légyszíves fogjátok be a szátokat mind" - próbálta menteni a menthetőt Balotelli a Twitteren nevelőanyjára, Silviára utalva.

Később azt is leírta a Twitteren, hogy egy szerencsétlen pillanatában posztolta ki a super mariós képet, de nem biztos, hogy ezzel meghatja az angol szövetséget, amely vizsgálatot indított az ügyben. Volt már példa arra, hogy a szövetség egy internetes bejegyzés miatt tiltott el valakit, a korábbi válogatott védő, Rio Ferdinand például három meccset volt kénytelen kihagyni egy Twitter-bejegyzés miatt. Ha az angol szövetség rasszistának vagy antiszemitának ítéli Balotelli bejegyzését, a csatár alsóhangon is ötmeccses eltiltásra számíthat.

Balotelli valószínűleg a klubja is megfedi majd, és figyelmeztetik, hogy jobban figyeljen arra, hogy a közösségi médiában hogyan nyilvánul meg. Balotelli kedden délelőtt bocsánatot kért. Jelezte: szeretett volna humorral fellépni a rasszizmussal szemben, de már megértette, hogy éppen az ellenkező hatást váltotta ki a posztja, és elnézést kér, ha bárkit is megbántott.

A Liverpool kedden este a Leicester vendége lesz, de Balotelli ágyéksérülés miatt nem utazik el a csapattal.