Mégis igazolhat télen a Barcelona

FC Barcelona's new Belgian defender Thomas Vermaelen (C) poses with Barcelona's sports director Andoni Zubizarreta (L) and Barcelona's vice-president Jordi Mestre during his official presentation at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 10, 2014. Barcelona finally won the race to sign Arsenal defender Thomas Vermaelen. The Spanish club had been battling with Manchester United for the Belgium international's signature over the last few weeks and Luis Enrique's team got their man for a reported fee of Ł15 million (25 million USD). AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
A Barcelona, habár a Neymar átigazolása miatt kirótt eltiltás miatt nem igazolhatna játékost, egy kiskapunak köszönhetően úgy néz ki, a télen mégis vehet játékost. A kiskaput egy spanyol szabály jelenti, amelynek értelmében ha egy klub játékosa fél évnél hosszabb időre kidől, igazolhat valakit a helyére. 

A Barcelonánál azt állítják, Thomas Vermaelen hosszú időre dőlt ki, ezért eltiltásuk ellenére jogosultak kihasználni a spanyol bajnokság adta kiskaput. Ahhoz, hogy a Luis Enrique tényleg vehessen egy védőt, előbb a szövetség hivatalos orvosának is meg kell vizsgálnia a belga védőt, de ha úgy látja, jogos a Barca kérése, megadhatja az engedélyt.

Az esetleges transzferre még a FIFA-nak is rá kell bólintania, azon kívül a Barca csak a ligán belül vásárolhat, vagy olyan játékost vehet, akinek nincs érvényes szerződése más klubbal. Luis Enrique elmondta, nem zárja ki, hogy vesz valakit, de igazából nem áll szándékában védőt venni a belga játékos helyére.

A szövetség orvosa is megvizsgálja Vermaelent Forrás: AFP/Josep Lago

A spanyol sajtó már találgat, Andreu Fontás és Miranda a két legfelkapottabb név Vermaelen helyére, de szóba került még egy sor más játékos is.