Vágólapra másolva!
Öt nyeretlenül megvívott bajnoki után a Milan az Udinese ellen megtörte rossz sorozatát. A francia Jeremy Menez volt a nyerőember, aki két gólt szerzett.

Ebben a szezonban valószínűleg a legjobb játékát nyújtotta a Milan, amely az egész első félidőben dominált, és talán szerzett is egy szabályos gólt, Rami fejesénél a labda mintha áthaladt volna a gólvonalon, mielőtt Karnezisz kapus kiütötte volna, de az alapvonali játékvezető nem jelzett, így Valeri nem is fújta be.

Az angol bajnokságban a focivébéhez hasonlóan már bevezették a gólvonal-technológiát, amely az ilyen eseteket egyértelműen el tudja dönteni, az olaszoknál azonban még nem, így nem tudjuk biztosan megmondani, hogy benn volt-e Rami fejese, bár nagyon gyanús.

Karnezisznek egy veszélyesen kanyarodó szabadrúgásnál nagyot kellett védenie, aztán Menez lövése ment el centikkel el a jobb alsó mellett, így hiába dominált a Milan, 0-0-val zárult az első félidő. A másodikban is egyirányú forgalom volt a pályán, és végül a Milan egy jóindulatúan befújt büntetővel törte meg az Udinesét, ráadásul Domizzit ki is állította a bíró.

Menez nem foglakozott azzal, hogy jogos volt-e a büntető, vagy sem, belőtte a tizenegyest, majd tíz perccel később egy szép szólógóllal mindent eldöntött.

Ekkor már a Milan is tíz emberrel volt, mert Essient második sárgával kiszórta Valeri. A Milan a 2-0-val véget vetett a nyeretlenségi sorozatnak, az Udinese viszont a legutóbbi öt bajnokiján csak két pontot szedett össze.

A Milan a következő körben a Genoa vendége lesz, amely elképesztő formába lendült, legutóbbi hét meccsén veretlen maradt, és már harmadik a tabellán, igaz, a Napoli vagy a Sampdoria megelőzheti a hétfő esti meccsük után. A Genoa vasárnap a Cesenát oktatta, már a 7. percben 2-0-ra vezetett, a félidőben pedig háromgólos előnnyel vonult pihenőre úgy, hogy Matri még egy büntetőt el is rontott. Utoljára 2011 májusában vezetett a félidőben három góllal a Genoa a Serie A-ban - akkor is a Cesena volt az ellenfél. A hazaiak a második félidőben szépíthettek volna, de Cascione Matrihoz hasonlóan 11-est rontott.

A Fiorentina még a Genoánál is simábban nyert, a Cagliari ritkán szokott hazai pályán 4 gólt kapni, de most ez történt. Az Empoli és az Atalanta gól nélküli meccsen gyűrték egymást, míg a Palermo két kiállítással tarkított csatában gyűrte le az utolsó helyezett Parmát.

Serie A, 13. forduló:
AC Milan - Udinese 2-0 (0-0)
gól: Menez (65., 75., az elsőt 11-esből)
kiállítva: Essien (71.), illetve Domizzi (62.)

Cagliari - Fiorentina 0-4 (0-1)
gól: M. Fernandez (17., 56.), Gomez (69.), Cuadrado (74.)

Cesena - Genoa 0-3 (0-3)
gól: Matri (5.), Antonelli (7.), Volta (43., öngól)

Empoli - Atalanta 0-0

Palermo - Parma 2-1 (1-1)
gól: Dybala (37.), Barreto (73.), illetve Palladino (41.)
kiállítva: Barreto (90.), illetve Felipe (80.)