Az tette tönkre, amivel híres lett

Jimmy Jump
NORWAY, Barum : A streaker (C, wearing a red cap and a t-shirt reading "Jimmy Jump") appears on stage as Spain's Daniel Diges performs his song "Algo Pequenito (Something Tiny)" during the Eurovision Song Contest 2010 final at the Telenor Arena in Baerum, near Oslo, Norway, on May 29, 2010. The 55th annual competition was expected to be watched by more than 120 million viewers in 39 European countries. Daniel Diges was allowed to perfom a second time at the end of the show. AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN
Vágólapra másolva!
Hívatlan vendégként pályára lépett a 2004-es görög-portugál Eb-döntőn, a 2010-es spanyol-holland vb-döntőn, ott volt két Bajnokok Ligája-fináléban, a 2010-es Eurovíziós Dalfesztiválon, de tiszteletét tette négy éve az Újpest-Ferencváros futballrangadón is. Jimmy Jump, a világ legismertebb berohanó művésze azonban az évek során annyi büntetést halmozott fel, hogy csődbe jutott.

Jimmy Jump - kevésbé ismert nevén Jaume Marquet i Cot - a spanyol Mundo Deportivónak nyilatkozott arról, hogy óriási adóssága miatt valószínűleg soha többet nem hódolhat szenvedélyének.

A leginkább sportesemények hívatlan vendégeként ismert mókamester az elmúlt években annyi büntetést összeszedett, hogy a csőd szélére jutott. Adóssága 350 ezer dollárra (86 millió forintra) rúg, és a bíróság úgy döntött, hogy a fizetésének 50 százalékát meg sem kaphatja, azt egyből tartozásai törlesztésére kell fordítania.

A legismertebb drukker négy éve az Origónak adott interjújában még nem látta ennyire sötéten a helyzetet: „Sok büntetést fizetek, és minden hónapban egy keveset törlesztek. De én ezt nem büntetésnek tartom, hanem a szabadságom árának.”

Jimmy Jump legnagyobb tette között emlegetik, amikor életét kockáztatva beszaladt a Forma-1-es Spanyol Nagydíjra, de ott volt a 2004-es görög-portugál Eb-döntőn, ahol zászlót dobott Luis Figóhoz, a 2010-es spanyol-holland vb-döntőn a trófeát célozta meg, míg a 2010-es Eurovíziós Dalfesztiválon együtt táncolt a színpadon a spanyol fellépőkkel.

Négy éve az Eurovíziós Dalfesztiválon is feltűnést keltett Forrás: AFP/Daniel Sannum Lauten

2010 szeptemberében berohant a pályára az Újpest-Ferencváros mérkőzésen, lőtt egy nagy gólt, de a biztonsági emberek kis üldözés után kivitték a pályáról.

Korábban Németországban és Spanyolországban már kitiltották a stadionokból.