Vágólapra másolva!
Az AS Roma kikapott, a Juventus azonban nyert, így a címvédő hárompontos előnyre tett szert az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Először találkozott a Napoli és a Roma a tavaszi kupadöntő óta, amikor egy fővárosi szurkoló lelőtte a Fiorentina elleni meccsre érkező Napoli-fanatikust, Ciro Espositót, aki később belehalt a sérüléseibe.

Mindkét csapat számára nagy volt a tét, a Napoli a dobogóért tolongó tömegben próbált feljebb kapaszkodni, a Romának pedig azért lett volna fontos a győzelem, mert akkor feladja a leckét a szintén szombaton játszó Juventusnak.

Mindössze 127 másodperc telt el, amikor vezetést szerzett a Napoli, Insigne beadása Toroszidisz kezéről pattant tovább, a leggyorsabban pedig Higuaín reagált, aki gyönyörű mozdulattal talált a kapu közepébe.

Az első félidőben egyirányú forgalom zajlott a pályán, a Napoli a nagyon aktív Insinge és Callejón vezérletével egyre-másra vezette a veszélyes akciókat, és a kapufa kétszer is kisegítette a vendégeket, előbb Callejón, majd Hamsik foghatta a fejét.

A Romának a második félidőben volt egy negyedórás fellángolása, Florenzi háromszor is egyenlíthetett volna, de előbb lemaradt Totti passzáról, majd szinte belebotlott a labdába, ami a jobb alsó mellé gurult, a harmadik lehetőségnél pedig Rafael tudott védeni.

A kontrákra építő Napoli eldönthette volna a meccset, de Callejón túl flegma volt, így Nainggolan visszasprintelve ki tudta vágni a labdát. A 85. percben azonban már nem volt menekvés, Higuaín elsőrangú passzal szolgálta ki Callejónt, aki ezúttal nem lazázott, hanem gólt rúgott, amivel el is dőlt a meccs.

A Napoli így négy pontra megközelítette a Romát, a Juve pedig elhúzott három ponttal, ugyanis behúzta a kötelezőt.

A Juventus a kiesés elől menekülő, a 17. helyen tanyázó Empoli otthonában lépett pályára, hogy kijavítsa a legutóbbi fordulóban elszenvedett, genoai vereséget. A hazaiak azonban nagyon jól tartották magukat, egészen a 61. percig, amikor Andrea Pirlo becsavart egy szabadrúgást, ezzel megtörte az Empolit.

A végeredményt Alvaro Morata állította be tíz perccel később.

Serie A, 10. forduló:
Napoli - AS Roma 2-0 (1-0)
gól: Higuaín (3.), Callejón (85.)

Empoli - Juventus 0-2 (0-0)
g: Pirlo (61., Morata (72.)

Parma - Inter 2-0 (1-0)
g: De Ceglie (5., 76.)