Sallói tíz évre tervezne Dárdaival

Dárdai Pál Budapest, 2014. szeptember 26.
Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya beszél bemutatkozó sajtótájékoztatóján a Magyar Labdarúgó Szövetség budapesti székházában 2014. szeptember 26-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2014. szeptember 26. Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya beszél bemutatkozó sajtótájékoztatóján a Magyar Labdarúgó Szövetség budapesti székházában 2014. szeptember 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Sallói István, a magyar labdarúgó-válogatott stábjának tagja még nem vett részt a románok elleni keret kialakításában, megfigyelőként a három ellenfél hibáinak kinagyítása lesz a feladata, nyilatkozta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

"Vági Márton MLSZ-főtitkár hívott fel, hogy Dárdai Pali gondol rám a stábjában, ami kissé meglepett, hiszen maga Pali nem keresett előtte. Együtt jártunk már az A licences tanfolyamra is, s most együtt végezzük a pro-tanulmányokat, sokat beszélgettünk az elmúlt két évben futballról. Vannak ellentétes nézeteink, éppen emiatt esett rám a választása" - nyilatkozta Sallói István a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

"Szerinte mi itthon túlbonyolítjuk a foci elméletét, állandóan játékrendszereket elemzünk, számháborúzunk, és őt pont ez a szemszög érdekli, ezek a részletek, amelyek az ő racionális, leegyszerűsítő német megközelítésén kívül esnek. Ebben a friss játékoskeretben egyébként az én véleményem még nincsen benne, Pali rakta össze a neveket, nem folytam bele. A keret nyilván változni fog a finnek ellen. Dárdai nyerő típusú erős karaktereket keres néhány művész mellé" - tette hozzá.

Dárdai nyerő típusú erős karaktereket keres Forrás: MTI/Illyés Tibor

Minimum hat pont kellene

Sallói elmondta, hogy a feladat elvállalásával Dárdai kockáztatta a legtöbbet, de a szövetség legalább a közhangulatot megfordította a kinevezéssel.

"A játékosok is nagyon várják Dárdai szellemiségét, a motivációval nem lesz gond. Legyen kilenc pont három meccsen, álljunk hozzá így, persze a minimum a hat pont lenne az Eb-esélyek megtartásához. Ha ez sikerülne, bizonyosan óriási nyomás alá helyeznék minden oldalról Palit, hogy maradjon, tán még a Hertha is elengedné. Ő hosszú távon is alkalmas lenne szövetségi kapitánynak, de akkor azt mondom, adják neki oda ezt a munkát tíz évre" - nyilatkozta a Kecskemét klubmenedzsere.

Ellenfélnézőben

Sallói feladata az lesz, hogy megfigyelőként feltérképezze az ellenfeleket, kinagyítsa azok hibáit. "A románok fő erénye a labdaszerzés utáni villámgyors kontra, erre kell felkészülnünk. Ki kell mérni a támadás-védekezés arányát patikamérlegen, mert a románok még otthon is átengedik a területeket, de ez csapda lehet."