Vágólapra másolva!
Csak bátor támadófutballal lesz esélye a magyar válogatottnak a Románia elleni, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőn, mondta Miriuta László, a kolozsvári CFR vezetőedzője. A kilencszeres válogatott középpályás a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elárulta, szívesen lenne egyszer magyar szövetségi kapitány.

"Kicsit meglepett Dárdai Pali kinevezése, de szerintem jó választás a szövetség részéről. Nem lesz könnyű feladata, főleg Bukarestben" - nyilatkozta a kilencszeres magyar válogatott Miriuta László a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

A kolozsvári CFR edzője korábban azt mondta, hogy Pintér Attila szövetségi kapitányként számíthat a segítségére, de ugyanezt felajánlotta az új stábnak is. "A válogatott számíthat a tanácsaimra, bárki bármikor megkereshet. Romániában akkor lesz sansza a csapatnak, ha félelem nélkül, offenzívan, bátran futballozik. Kemény meccs lesz, de a pályán tizenegy magyar és tizenegy román futballista harcol majd. Az senkit se érdekeljen, hogy mit kiabálnak a lelátón, támadófocit kell játszani, anélkül nem lesz esély."

A magyaroknak drukkol

Miriuta szerint a románok két belső védője lassabb, Szalai Ádám visszatérésével így egy erőteljes letámadást kell játszani, mert akkor a hazai védők előbb-utóbb hibázni fognak.

"Szeretem a támadófutballt, Kolozsváron is azt szeretném elérni, hogy a csapatom egy kis Dortmund legyen" - tette hozzá. Elmondta, Romániában 22 évet élt, de az elmúlt 24 év már Magyarországhoz köti, így egyértelmű, kinek szurkol.

"Magyarországon él a családom, ott született a két gyermekem, így a magyaroknak drukkolok. Szeretnék egyszer edző lenni Győrben vagy a Fradinál, hiszen mindkét klubban futballoztam. De ha kis szerencsém lesz, egyszer szeretnék szövetségi kapitányként dolgozni Magyarországon."