Vágólapra másolva!
Két és fél év, hét egymás elleni nyeretlen tétmérkőzés után legyőzte a Diósgyőrt a Videoton labdarúgócsapata. Az NB I 9. fordulójának rangadója 2-1-es fehérvári sikert hozott, Nikolics Nemanja már tizenegy gólnál jár.

Eredmény, OTP Bank Liga, 9. forduló:
Videoton - Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)
Székesfehérvár, 5522 néző
v.: Bognár
Videoton: Calatayud - Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira - Sándor Gy., Simon Á. - Gyurcsó (Trebotic 79.), Kovács I., Oliveira (Álvarez 86.) - Nikolics (Feczesin 94.)
DVTK: Rados - Okuka, Alves, Kádár, Husic - Barczi (Marjanovic 72.), Egerszegi (Bacsa 60.), Elek Á., Bognár I. - Takács T. (Grumics 37.), Griffiths
gól: Nikolics (54.), William Alves (86., öngól), illetve Grumic (81.)
sárga lap: Sándor Gy. (19.), Oliveira (56.), Kovács I. (70.), Juhász R. (78.), Szolnoki (93.), Feczesin (94.), illetve Grumics (53.), Husic (57.), Szalai V. (58.), Elek Á. (61.), Bacsa (87.)

Az első félidőben a Videoton alakított ki több helyzetet, de Nikolics távoli lövését szépen védte Rados, majd egy ötösön belüli ollózásnál is jól mozdult ki a diósgyőri kapus. Ennek ellenére Nikolics a 39. percben vezetést szerezhetett volna, de a játékvezető tévesen lesen állította meg az akciót.

Az 55. percben aztán nem hibázott a válogatott legfrissebb keretéből kimaradó támadó, aki Oliveira jobb oldali beadása után nagyon szép mozdulattal lőtt a kapu jobb alsó sarkába (1-0). A csatár ezzel kilencedik bajnokiján 11. gólját szerezte, és toronymagasan vezeti a góllövőlistát.

A 81. percig tartott az előny, akkor egy jobb oldali szöglet után Grumic elé került a labda, aki közelről Calatayud lábát találta el, de a labda a hálóba pattant (1-1).

Hogy a Videoton százszázalékos teljesítménye ne szakadjon meg, arról William Alves gondoskodott, a diósgyőriek védője a 86. percben rosszul ért bele Trebotic beadásába, és a labda a lábáról a saját kapujába vágódott (2-1).

A Videoton kilencedik bajnokiját is megnyerte, ráadásul megszakította a diósgyőriek elleni gyenge szériáját. A fehérváriak utoljára 2012. március 12-én verte tétmérkőzésen a DVTK-t, azóta négy bajnokin, két Magyar Kupa-mérkőzésen egy Ligakupa-összecsapáson maradt nyeretlen a riválissal szemben.