Vágólapra másolva!
Elszenvedte első idei bajnoki vereségét az Internazionale, amely hazai pályán emberhátrányban játszva nagy verést kapott a Cagliaritól az olasz bajnokság ötödik fordulójában. Nem tudott nyerni a Milan és a Fiorentina sem, a Sampdoria viszont behúzta a genovai derbit.

Serie A, 5. forduló
Internazionale-Cagliari 1-4 (1-4)
Gól: Osvaldo (18.), illetve Sau (10.), Ekdal (29., 34., 44.)
Piros lap: Nagatomo (27.)

A forduló előtt győzelem nélkül, mindössze egy ponttal állt az utolsó helyen a Cagliari, az Inter viszont 2014 májusa óta gólt sem kapott hazai pályán, és veretlen volt az idei bajnokságban.

A Cagliari Sau szerencsés góljával szerezte meg a vezetést, ellenféltől kapott labdát a lesen tébláboló csatár, amit aztán magabiztosan lőtt a kapuba. Az Inter ekkor még talpra állt: villámgyorsan végeztek el egy veszélytelen helyről járó szabadrúgást, Osvaldo pedig a kapust is elfektetve egyenlített.

Az Inter sorsát a csapatkapitány Nagatomo fegyelmezetlensége pecsételte meg, a japán játékos két perc alatt két jogos sárga lapot is kapott, emberhátrányban pedig megzavarodtak a hazaiak, a Cagliari percek alatt ismét megszerezte a vezetést.

Walter Mazzari csapata ezt követően se tudta összekapni magát, sőt a beívelések után sorra kapták a gólokat, a svéd Ekdal negyed óra alatt triplázott. A vendégeknek még az is belefért, hogy Cossu büntetőt hibázzon a 43. percben - Handanovic szép vetődéssel ütötte ki a balra tartó lövést. Jellemző az Inter-védelem ezen a meccsn nyújtott teljesítményére, hogy a hárított tizenegyest követő szögletből azonnal gólt kaptak.

A parádés első félidőt követően a másodikban tulajdonképpen nem történt semmi, akár le se játszották volna a csapatok. Vereségével maradt a negyedik helyen az Inter, a Cagliari viszont feljött a tizenharmadikra.

További eredmények

A fordulóban nem tudott nyerni a Milan sem, amely Zapata kiállítása miatt emberhátrányban játszott az utolsó húsz percben, a Fiorentina is csak ikszelt a Torino vendégeként. A nagyok közül egyedül as Napoli tudta megszerezni a három pontot, Callejon góljával 1-0-ra verték a Sassuolót.

Sassuolo-Napoli 0-1 (0-1)
gól: Callejon (27.)


Cesena-AC Milan 1-1 (1-1)

gól: Succi (10.), illetve Rami (19.)



Torino-Fiorentina 1-1 (1-1)
gól: Quagliarella (62.), illetve Babacar (78.)

Chievo-Empoli 1-1 (1-1)
gól: Meggiorini (50.), illetve Pucciarelli (59.)


Genoa-Sampdoria 0-1 (0-0)
gól: Gabbiadini (75.)

szombaton játszották:
Atalanta-Juventus 0-3 (0-1)
AS Roma-Verona 2-0 (0-0)

hétfőn játsszák:
Udinese-Parma 19.00
Palermo-Lazio 21.00