Vágólapra másolva!
A két csapatkapitány, Steven Gerrard és Phil Jagielka góljaival alakult ki az 1-1-es végeredmény a liverpooli derbin a Premier League 6. fordulójában. Gerrard szabadrúgásból szerezte meg kilencedik bajnoki gólját a városi rangadókon, míg az Everton védője egy hatalmas góllal egyenlített a 91. percben.

Nem mondhatni, hogy a két liverpooli csapat bombafomában várta a derbit, a Vörösök öt bajnokijukból hármat elvesztettek, de egy ponttal még így is jobban álltak, mint az Everton.

A tavalyi idényben a Gerrard, Sturridge, Suárez trió vezérletével 4-0-ra nyert a Liverpool az Anfielden, de ebből a hármasból Suárez már nincs a csapatnál, Sturridge sérült, így Gerrardra hárult a szokásosnál is nagyobb teher. Az Everton 1999-ben tudott nyerni utoljára vendégként a városi rivális ellen, amire biztos nem emlékezett az akkor 7 éves Muhamed Besic, aki a kezdőben kapott helyet szombat délután.

Két büntetőgyanús esettel indult a meccs, előbb Lukaku esett el a Liverpool 16-osán belül, amikor Morenóval birkózott a labdáért, majd a túloldalon Barry felemelt kézzel blokkolt egy lövést, de Atkinson bíró egyik esetben sem érezte, hogy fújnia kell.

Az első félidő végig a Liverpoolról szólt, Lallana egy szöglet utáni fejesből vezetést szerezhetett volna, de Howard hatalmasat védett a jobb alsó saroknál. A 29. percben újra az anyai ágon magyar származású amerikai kapus volt a főszereplő, aki Henderson bombáját hatástalanította, majd Sterling helyzeténél is neki járt a dicséret a társaktól.

Az első félidő statisztikája nagyon árulkodó volt, a Liverpool 16-szor próbálkozott, ezek közül 6 találta el a kaput, ugyanez a mutató az Evertonnál: 2/3. A második félidő is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint az első, de a Liverpool végül nem akcióból, hanem pontrúgásból szerzett vezetést: Balotelli harcolt ki egy szabadrúgást, Gerrard pedig nem engedte át senkinek a lövést, hanem odaállt, és becsavarta a labdát a kapu bal oldalába.

Pár perccel később jöhetett volna a második csapás, de Sterling beadása után Balotelli közeli lövésébe Howard valahogy még bele tudott érni, a felső léc pedig a segítségére sietett. Semmi nem ígérte, hogy az Everton ponttal mehet haza, de a 91. percben a belső védő Jagielka egy kifejelt labdát tökéletesen talált el, őrült nagy gól lett a vége, ezzel alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Premier League, 6. forduló:
Liverpool - Everton 1-1 (0-0)
gól: Gerrard (65.), illetve Jagielka (91.)