Vágólapra másolva!
A címvédő Bayern München kétgólos győzelmet aratott az újonc 1. FC Köln otthonában, míg a Schalke 04 2-1-re nyert a vendég Borussia Dortmund ellen a Ruhr-vidéki rangadón a német labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában.

A Schalke- és a Dortmund-drukkerek a Bundesliga sorsolásának elkészültekor mindig azt böngészik elsőként, hogy mikor kerül sor az egymás elleni rangadóra. Most a 6. fordulóig kellett várni erre, és a korábbi öt körben egyik csapat sem kényeztette el a szurkolóit, a Dortmund a megszerezhető 15-ből 7, a Schalke csak 5 pontot kapart össze.

A szombati meccs a Schalke számára indult jobban, a 10. percben Aogo jobb oldali szöglete után Matipra senki nem figyelt, így zavartalanul fejelt a léc alá. 13 perccel később megint egy Aogo-szöglet vezette fel azt a jelenetet, aminek a végén a dortmundiak nem tudtak felszabadítani, a szemfüles Choupo-Moting pedig a bal alsóba lőtt. Gyorsan érkezett a Dortmund válasza, Aubameyang megmozdulása is igazolta, nem kell mindig jól eltalálni a labdát ahhoz, hogy gól legyen belőle.

A meccs három gólja:

A félidőben maradt a 2-1, ez pedig optimistává tehette a Schalke-szurkolóit, mivel a legutóbbi 51 alkalomból, amikor a csapatuk vezetett a szünetben, egyet sem vesztett el (48 győzelem, 3 döntetlen). A fordulás után próbált felpörögni a Dortmund, de Immobile lövését Fährmann kitolta, Ramos tizenegyesgyanús esésénél pedig a csatárnak adott sárgát Gagelmann bíró.

Hiába érkezett az eddig a derbiken veretlen Kagava Immobile helyére, a Schalke masszívan védekezett, a Dortmund pedig csak erőlködött. A végén Huntelaar tehetett volna még simábbá a győzelmet, azonban ravasz gurításába Weidenfeller bravúrral bele tudott még érni, de ez is belefért végül a Schalkénak.

A gelsenkircheni eredménynek a címvédő Bayern is örülhet, mert hét pontra elhúzott a szezon előtt a legnagyobb riválisnak tartott Dortmundtól. A müncheniek 2-0-ra győztek Kölnben, előbb egy labdaszerzés után Götze fejezte be az akciót, majd ugyanő a második gólban is szerepelt vállalt, amelyet az egyik kölni játékos szerzett.


A Stuttgart első győzelmét aratta a szezonban, a Hannover elleni mindent eldöntő gólt az a Daniel Schwaab szerezte, aki 134. Bundesliga-meccsén először volt eredményes. Ő volt az a mezőnyjátékos, aki a mostani mezőnyből a legtöbbet várt az első góljára.


A szezont remekül kezdő Paderborn egymás után másodszor kapott ki, a Bayern elleni 0-4 után a Mönchengladbach is túl nagy falat volt. A Gladbach ezzel a sikerrel feljött a második helyre, két ponttal a Bayern mögé. A Leverkusen a forduló előtt valószínűleg nem lett volna elégedett egy freiburgi 0-0-val, de egyből más a leányzó fekvése, ha tudjuk, hogy a vendégek egy órát emberhátrányban brusztoltak végig.

Bundesliga, 6. forduló:
FC Schalke 04 - Borussia Dortmund 2-1 (2-1)
gól: Matip (10.), Choupo-Moting (23.), illetve Aubameyang (26.)

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0-0
piros lap: Spahic (28., Leverkusen)

VfB Stuttgart - Hannover 96 1-0 (0-0)
gól: Scwaab (69.)

1. FC Köln - Bayern München 0-2 (0-1)
gól: Götze (19.), Halfar (66., öngól)

SC Paderborn - Borussia Mönchengladbach 1-2 (0-2)
gól: Wemmer (70.), illetve Herrmann (8.), Raffael (14.)

Wolfsburg - Werder Bremen 2-1 (1-1)
gól: R. Rodriguez (15.), Olic (57.), ill. Busch (37.)