Vágólapra másolva!
Dárdai Pál szövetségi kapitány kinevezte a Románia és a Feröer-szigetek elleni Eb-selejtezőre készülő keretet. Visszakerült a Pintér Attilánál mellőzött Szalai Ádám.

Dárdai első keretébe 29 ember került, egy játékosnak még fenntartott egy helyet. "A hétvégi fordulóban a védekező középpályásokat és a szélsővédőket figyelem majd" - mondta a kapitány az első sajtótájékoztatóján.

Szalai mellett Király Gábor, Megyeri Balázs és Pintér Ádám is hosszabb kihagyás után került be a keretbe. Dárdai fiatal játékosokat is beválogatott, az U19-es Eb-n szereplő csapatból Kalmár Zsolt, Nagy Dominik, Tamás Krisztián és Varga Szabolcs is bekerült a bő keretbe.

Bogdán Ádám, Gyömbér Gábor és Gulácsi Péter jelenleg sérült, de ha egészségesek, akkor számítani fog rájuk a kapitány. Gulácsi csütörtökön jelezte Dárdainak, hogy bőrelváltozás miatt műtétet hajtanak végre rajta, ezért nem állhat a csapat rendelkezésére.

Dárdai megnevezte a segítőit is, a másodedző a korábbi válogatott csatár, Szabics Imre lesz. A kapusedző Andrusch József lett, és stábtagként Nyilasi Tibor is segíti majd a munkáját.

Némileg meglepetés, hogy az NB I góllövőlistáját magasan vezető, nyolc kör alatt tíz gólt szerző Nikolics Nemanja nem került be a keretbe. Dárdai róla azt mondta, nem felel meg azoknak a kritériumnak, ami alapján a kerettagokat összeválogatta.

A magyar válogatott kerete:
kapusok:
Király Gábor (Fulham)
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

védők:
Varga József (DVSC-Teva)
Juhász Roland (Videoton FC)
Vanczák Vilmos (Sion)
Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth)
Kádár Tamás (DVTK)
Tamás Krisztián (Varese)
Forró Gyula (Újpest FC)

középpályások:
Pintér Ádám (Levadiakosz)
Elek Ákos (DVTK)
Nagy Dominik (Ferencváros)
Kalmár Zsolt (Red Bull Salzburg)
Tőzsér Dániel (Watford)
Gera Zoltán (Ferencváros)
Kovács István (Videoton FC)
Lovrencsics Gergő (Lech Poznan)
Varga Roland (Győri ETO)
Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)
Gyurcsó Ádám (Videoton FC)
Stieber Zoltán (Hamburg)
Varga Szabolcs (Heerenveen)
Pölöskei Zsolt (MTK Budapest)
Simon Krisztián (Újpest FC)

támadók:
Szalai Ádám (Hoffenheim)
Futács Márkó (Mersin İdmanyurdu SK)
Rudolf Gergely (Győri ETO)
Priskin Tamás (Győri ETO)