Vágólapra másolva!
Amíg az aktív pályafutását be nem fejezi, addig az aktuális szövetségi kapitány számíthat Király Gáborra. A Fulham labdarúgócsapatának kapusa a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, egykori és jelenlegi klubjánál szükségszerű volt az edzőváltás, Dárdai Pál habitusa pedig elég lehet arra, hogy felrázza a magyar válogatottat.

Király Gábor, a Fulham labdarúgócsapatának kapusa a szezont még az 1860 Münchennél kezdte, de mindkét klubnál korán edzőt kellett váltani a gyengébb teljesítmény miatt. A 90-szeres válogatott játékos úgy véli, ezekre a váltásokra szükség volt.

"Az 1860 Münchennél biztos volt, hogy valami történni fog, hiszen nagy tervekkel vágott neki a klub a szezonnak, de sajnos nem jöttek az eredmények. Úgy érzem, a vezetők türelmesek is voltak Monizzal, de az eredmények nem jöttek" - nyilatkozta Király a DIGI Sport Reggeli start című műsorában.

Dárdai Pál és Király Gábor a válogatottban is együtt játszott Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Angliában nem megy a német stílus

"Nagyon jó lehetőséget kaptam a Fulhamtől, és ezt ki akartam használni. Szép öt évet töltöttem Münchenben, bármikor visszavárnak, de mindenképpen vissza akartam még jönni Angliába."

Király szerint Felix Magath a Fulhamnél a német stílust akarta behozni napi két edzéssel és szünnap nélkül. "Egy 46 meccses bajnokságban ez nem biztos, hogy működik. Ezzel a nyomással a játékosok nem tudtak élni, elfáradtak. Az utolsó egy héten csöppentem bele a munkába, de szerintem itt is meg kellett lépni az edzőváltást."

Amíg aktív, jön a válogatottba

A magyar válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya egykori berlini csapattársa, Dárdai Pál lett, akinek habitusa elég lehet a tűzoltásra.

"Pali habitusa elég lehet a három mérkőzésre. Felnőtt csapatnál még nem dolgozott, így nagy csodát nem lehet várni tőle egyelőre. De a három meccs elég lehet arra, hogy felrázza a társaságot, és ebből a ritmusból ki tudja rángatni a csapatot. Akár eredményes is lehet."

Király hozzátette, Dárdait nagyon jól ismeri, mint játékostársat, de nem ismeri, mint edzőt.

"Nem tudom, milyen taktikával és kerettel fog dolgozni. Engem az utóbbi években minden szövetségi kapitány megkeresett, elmondtam, hogy tudom, egy 38-39 éves játékosnak nem a jövőről kell beszélni. De ha látnak bennem annyit, hogy tudok segíteni, akkor jövök, hiszen a magyar válogatottról van szó, nálam ez a piramis csúcs. Eddig is mentem, amikor hívtak, akkor is, ha második vagy harmadik számúnak kellettem. Amíg aktív sportoló vagyok, addig mindenki számíthat rám."

Király Gábor feladata, hogy megfogja a labdákat Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Mindegy, ki az edző, csak működjön

Király érdekesen közelítette meg a kapitányválasztás kérdését. "Szerintem mindegy ki az edző, magyar vagy külföldi, fiatal vagy tapasztaltabb, egy a lényeg, hogy működjön. A válogatott olyan, mint egy nemzetközi liga, sok helyről érkeznek játékosok, ezt kezelni kell, ehhez tapasztalat és stáb szükséges. A magyar labdarúgásban megvan mindenkinek a feladata. nekem az, hogy kapusként megfogjam a labdákat."