Nem a válogatott sara Gera sérülése

Gera Zoltán edz edzés EGYÉB TÁRGY előkészület FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása labda ÖLTÖZÉK SPORT sportmez sportoló SZEMÉLY TÁRGY Telki, 2014. szeptember 2.
Gera Zoltán, az Észak-Írország elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre készülő
Telki, 2014. szeptember 2. Gera Zoltán, az Észak-Írország elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott tagja a csapat edzésén Telkiben 2014. szeptember 2-án. Az északírek elleni találkozó szeptember 7-én este 18 órakor kezdődik Budapesten, a Groupama Arénában. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az MLSZ közleménye szerint nem a magyar válogatott orvosai, és nem is Pintér Attila a hibás Gera Zoltán sérüléséért, és nincs igaza Thomos Dollnak, aki a válogatotton kérte számon kulcsembere sérülését. 

A Ferencváros edzője a Felcsút elleni mérkőzés után éles kritikát fogalmazott meg a magyar válogatott stábja ellen, mondván, ha kikérték volna a klubedző véleményét Gera Zoltán állapotát illetően, elmondta volna, hogy a játékos sérülékeny, és milyen edzésmunkát szabad végeznie.

Az MLSZ közleménye szerint pontosan ez történt, az orvosi stáb méltányolta a klub kérését, és teljes egészében az abban foglaltak szerint állította össze Gera edzésmunkáját. „Erre utal, hogy az északírek elleni Eb-selejtező előtt a klub nemcsak elküldte javaslatait Gera Zoltán edzésprogramjával kapcsolatban, hanem erről egyeztetett a válogatott csapatmenedzserével is – olvasható a közleményben.

Gera állapotáról tudtak a válogatottnál Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szövetségnél nem haragszanak a német edzőre a nyilatkozata miatt. „A magyar válogatott egészségügyi stábja szerint vélhetően kommunikációs zavarok vezethettek Thomas Doll hétvégi nyilatkozatához – bagatellizálja a történetet a szövetség.