Rangadóval indul a BL

179338264 CHAMPIONS LEAGUE FOOTBALL FULL LENGH ACTION Arsenal's French striker Olivier Giroud (L) vies with Borussia Dortmund's German defender Mats Hummels during the UEFA Champions League Group F football match between Arsenal and Borussia Dortmund at t
Arsenal's French striker Olivier Giroud (L) vies with Borussia Dortmund's German defender Mats Hummels during the UEFA Champions League Group F football match between Arsenal and Borussia Dortmund at the Emirates Stadium, north London, on October 22, 2013. AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
Kedden rajtol a Bajnokok Ligája csoportköre nyolc meccsel, köztük a Dortmund-Arsenal rangadóval.

Ha nincs tv-közelben, online streamen is követheti a találkozót ezen az oldalunkon.

A 2013-ban BL-döntős Dortmund és a Premier League legutóbbi negyedikje a legutóbbi kiírásban is egy csoportban küzdött, és együtt jutottak tovább. A két együttes 2013-ban élvezetes mérkőzéseket játszott egymással, Londonban a németek, míg Dortmundban az angolok tudtak győzni.

A helyzet annyiban lehet más, hogy míg tavaly a Napolival öldöklő küzdelmet kellett vívniuk a nyolcaddöntőért, addig most egyértelmű esélyesnek számítanak a továbbjutásra a Galatasarayjal és az Anderlechttel szemben.

Sérüléshullám

Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője számára nemcsak a csoportellenfél emlékeztethet a tavaly őszi szezonra, mivel a csapatával kapcsolatos problémák is szinte változatlanok 2013-hoz képest. Ezúttal is rengeteg a sérült a keretben: az alapemberek közül Mats Hummels, Marco Reus, Jakub Blaszczykowski, Nuri Sahin és Ilkay Gündogan sem játszhat kedden.

Giroud-Hummels párbaj a tavalyi rangadón. Ilyen most biztos nem lesz Forrás: AFP/Adrian Dennis

A másik oldalon Arsene Wenger sem számolhat minden játékosával, mivel Olivier Giroud már augusztusban kidőlt a sorból, míg a szombati, Manchester City elleni bajnoki rangadón Mathieu Debuchy szenvedett bokaszalag-sérülést.

A Real Paulo Sousáék ellen

Megkezdi szereplését a címvédő Real Madrid is, amely a nyáron hiába erősített többek között James Rodriguezzel és Toni Kroosszal, egyelőre gyengén teljesít. Carlo Ancelotti együttese három bajnoki forduló után mindössze a 13. helyen áll a Primera Divisiónban, mivel kétszer kikapott, legutóbb szombaton a címvédő Atlético Madridtól, előtte pedig a Real Sociedadtól.

A madridiak számára Paulo Sousa együttese, az Basel ideális ellenfélnek tűnik a javításra, úgy pedig különösen, hogy hazai pályán kell megküzdeniük a svájci riválissal.

Bajnokok Ligája, a keddi program, csoportkör, 1. forduló:
A csoport:
Olimpiakosz (görög)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45
Juventus (olasz)-Malmö (svéd) 20.45

B csoport:
Liverpool (angol)-Ludogorec (bolgár) 20.45
Real Madrid (spanyol)-Basel (svájci) 20.45

C csoport:
AS Monaco (francia)-Bayer Leverkusen (német) 20.45
Benfica (portugál)-Zenit (orosz) 20.45

D csoport:
Galatasaray (török)-Anderlecht (belga) 20.45
Borussia Dortmund (német)-Arsenal (angol) 20.45

Szerda:

E csoport:
AS Roma (olasz)-CSZKA Moszkva (orosz) 20.45
Bayern München (német)-Manchester City (angol) 20.45

F csoport:
Barcelona (spanyol)-APOEL (ciprusi) 20.45
Ajax Amsterdam (holland) - Paris Saint-Germain (francia) 20.45

G csoport:
Chelsea (angol)-Schalke 04 (német)
NK Maribor (szlovén)-Sporting Lisboa (portugál) 20.45

H csoport:
Porto (portugál)-BATE Borisov (fehérorosz) 20.45
Athletic Bilbao (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45