Vágólapra másolva!
A Ferencváros 2-1-re verte a Puskás Akadémiát az NBI-ben, de a mérkőzés utáni sajtótájékoztató nem a meccsről, hanem a közelgő Újpest elleni derbi előtt a válogatottban megsérülő Gera Zoltánról szólt. Thomas Doll kiakadt a válogatott stábjára, mert nem egyeztettek vele a játékos állapotáról. 

"Örülök neki, hogy Somália visszatért, jól is játszott, Gera Zoltán ugyanakkor hiányzott. Régóta a futball világában élek, ahhoz szoktam, hogy a nemzetközi meccsek előtt felveszem a kapcsolatot a szövetségi kapitánnyal. Az nem fordulhat elő, hogy hónapokon keresztül semmit sem beszélünk arról, hogy a behívott játékos milyen állapotban van" - dohogott Thomas Doll.

"Azt nem tudom elfogadni, hogy valaki belenyúl a klubba, kiveszi a játékost a csapatból. Odaadhattuk volna a jegyzeteket, hogy milyen állapotban van, nem értem, ez miért nem történt meg. Tulajdonképpen elvették a csapatból, ilyen sehol sincs a világon” - mondta Doll a sajtótájékoztatón

Szegény Pintér Attilának van elég baja anélkül is, hogy az ország legnépszerűbb klubjának edzője is nekimenjen. Pintér korábban rengetegszer hangsúlyozta, hogy összefogás kell a csapatok és a válogatott között, és - szintén egyedülálló módon - rendszeres válogatott összetartásokat akart tartani (néhány össze is jött).

Thomas Dollal nem érti Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Doll természetesen már az Újpest elleni rangadó miatt aggódik. "Lesz egy egész hetünk a derbiig, meg kell nézni, milyen állapotban van Zoli. Természetesen nem arról van szó, hogy nem engedtem volna el a válogatott keretbe, tudom, hogy számára dicsőség képviselni a hazáját. Ettől függetlenül fel lehetett volna keresni engem, vele máshogy kellett volna bánni, mint egy 22 éves játékossal. Nem feltételezem, hogy nem bántak vele megfelelő módon, de nem tudom feldolgozni a tényt, hogy nem kommunikáltak velünk a játékossal kapcsolatban."