Vágólapra másolva!
A FIFA-nál is beismerték, hogy amikor a delegátus megérkezett a brazíliai világbajnokságra, a szervező szövetség igen értékes svájci órákat adott ajándékba a tagoknak. Az etikai bizottság vizsgálódik. 

A The Sunday Times szellőztette meg, hogy a vébére érkező 26 FIFA-képviselő mindegyike egy-egy 20 ezer eurós Parmigiani órát kapott ajándékba a Brazil Labdarúgó Szövetségtől (CBF). Az ajándékokról három képviselő, Sunil Gulati, Moya Dodd és Ali bin al-Husszein herceg értesítette a FIFA-t, mert tartottak tőle, hogy az órák elfogadásával vétenek az etikai kódex szabályai ellen.

Igazuk is volt, az említette dokumentum ugyanis leszögezi, hogy a FIFA képviselői csak jelképes értékű ajándékokat fogadhatnak el, a 20 ezer eurós órák pedig bőven kívül esnek ezen a határon. A FIFA közben beismerte, hogy valóban elfogadtak néhány órát, és hogy az etikai bizottság vizsgálja az esetet.

„A CBF emlékórákat készíttetett a világbajnokság tiszteletére, és a szövetség századik évfordulójára a gyártóval, aki egyébként is szponzora a brazil szövetségnek. Az Etikai Bizottságot értesítették az eseményekről, a hivatalos vizsgálat folyamatban van – olvasható a FIFA közleményében.