Ikszelt a címvédővel, veretlen maradt az Arsenal

Jack Wilshere, Arsenal
UNITED KINGDOM, London : Arsenal's English midfielder Jack Wilshere (2-R) scores an equalising goal past Manchester City's English goalkeeper Joe Hart (R) bringing the score to 1-1 during the English Premier League football match between Arsenal and Manchester City at the Emirates Stadium in London on September 13, 2014. AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
Változatos mérkőzésen megőrizte veretlenségét az Arsenal labdarúgócsapata, miután a Premier League negyedik fordulójának nyitómérkőzésén 2-2-es döntetlent játszott a bajnoki címvédő Manchester Cityvel. A Chelsea John Terry öngóljával került hátrányba, majd Diego Costa triplájával fordított; este a Liverpool otthon kapott ki az Aston Villától.

Danny Welbeck itt, Frank Lampard ott - két debütálás emelte az angol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában az Arsenal-Manchester City csata rangját. Előbbi játékosra a Manchester United nem tartott igényt - ahogy Louis van Gaal fogalmazott, vannak nála jobb csatárok a keretben -, utóbbi a Chelsea-t elhagyva New York Cityhez szerződött, de az ottani holtszezon miatt fél évre visszatért a Cityhez kölcsönbe.

Az Arsenal az első három mérkőzésen veretlen maradt, de csak a Crystal Palace-t győzte le (2-1), az Everton és a Leicester City ellen döntetlenre végzett. Így aztán a Manchester City a legutóbbi, Stoke Ctytől elszenvedett váratlan vereség (0-1) ellenére is előtte állt a tabellán, hiszen a Newcastle (2-0), valamint a Liverpool ellen (3-1) hat pontot gyűjtött.

Wilshere szép emeléssel szerezte az Arsenal első gólját Forrás: AFP/Adrian Dennis

A 15. percben Welbeck máris a mennybe mehetett volna, de pazar emelése a kapufán csattant. De hiába irányította a meccset az Arsenal, a 28. percben a vendégek szereztek vezetést: Jesús Navas középre adására Sergio Agüero érkezett (0-1).

A hazaiakat nagyon megzavarta a gól, mert az addig magabiztos játék kapkodóvá vált, és a 64. percig nem is tűnt úgy, hogy megtalálná a fogást az ellenfélen. Akkor azonban jött az egyenlítés, Ramsey passzát követően Wilshere emelt 10 méterről a kapuba (1-1).

Egy csapásra megváltozott a játék képe, az Arsenal lendületet kapott, és a 74. percben megszerezte a vezetést Alexis Sánchez góljával (2-1). Kilenc perc elteltével azonban Martin Demichelis fejesgóllal egyenlített (2-2).

A hajrában még a City szerzett egy kapufát, és Nasri lőtt lesgólt, de az eredmény már nem változott. Az Arsenal veretlen maradt ugyan, de nem lehet elégedett, hiszen négy forduló alatt harmadszor ért el döntetlent.

Premier League, 4. forduló:
Arsenal-Manchester City 2-2
gól: Wilshere (63.), Sánchez (74.), ill. Agüero (28.), Demichelis (83.)

Chelsea-Swansea City 4-2
gól: Diego Costa (45., 56. és 67.), Rémy (81.), ill. Terry (öngól, 11.), Shelvey (86.)

Liverpool-Aston Villa 0-1
gól: Agbonlahor (9.)

Crystal Palace-Burnley 0-0

Southampton-Newcastle United 4-0
gól: Pelle (6. és 19.), Cork (54.), Schneiderlin (94.)

Stoke City-Leicester City 0-1
gól: Ulloa (64.)

Sunderland-Tottenham 2-2
gól: Adam Johnson (4.), Kane (öngól, 82.), ill. Chadli (2.), Eriksen (48.)

West Brom-Everton 0-2
gól: Lukaku (2.), Mirallas (66.)