Vágólapra másolva!
Jön a Primera División első csúcsrangadója, szombat este 20 órától a Real Madrid az Atléticót fogadja.

Az Atlético Madrid az előző szezonban kilépett a két nagy, a Real és a Barcelona árnyékából, és pár percen múlt, hogy nem nyerte meg a BL-t a spanyol arany mellé. A Real nagyon sokáig elátkozott ellenfél volt az Atlético számára, 1999 októbere és 2013 májusa között 25 fővárosi derbi közül tizenkilencet a Real nyert, a másik hat pedig döntetlennel zárult.

Aztán a 2013-as Király-kupa-döntőben megszakadt az Atlético ínséges időszaka, majd ősszel a bajnokságban is győzni tudott, ráadásul mindkétszer a Bernabéuban. Diego Simeone csapata tavaly veretlen maradt a bajnokságban a Real ellen, majd a Király-kupában oda-vissza kikapott, a BL-döntőben pedig a hosszabbításban érkezett az a Sergio Ramos-fejes, amellyel a Real kiszedte a rivális kezéből a trófeát.

Ha Cristiano Ronaldo játszik, az nagyban növeli a Real esélyeit Forrás: AFP

Az Atlético az elbukott BL-döntőért a mostani idény kezdetén, a Szuperkupa-döntőn állt bosszút, jelezve, hogy hiába távozott Courtois, Filipe Luis, Diego Costa és David Villa, a csapatot most sem szabad leírni.

Egyik csapat sem vett szuperszónikus rajtot a bajnokságban, az Atlético ikszelt a Rayóval, és szűken verte az Eibart, a Real viszont alulmúlta ezt, mert bár a Córdobát leverte 2-0-ra, utána kétgólos vezetésről 4-2-re kikapott a Real Sociedadtól.

"Tudjuk, hogy kell játszani a Real ellen, és azt is, hogy vell megverni, ahogy azt a Szuperkupában is megmutattuk. Az elmúlt időben csak a Király-kupa-párharcban nem volt megfelelő a hozzállásunk ellenük, amelyet összesítésben 5-0-ra vesztettünk el" - nyilatkozta Raúl Garcia, az Atlético középpályása, aki a Szuperkupa-döntő első felvonásán gólt is szerzett. Szerinte a távozók ellenére fejlődött a csapat, és az újak sikerre éhesen és motiváltan lépnek pályára.

Aki biztosan kihagyja a meccset, az a Real német középpáyása, Sami Khedira, mivel térdműtéten esett át. Az Atlético Madridnak is lesz hiányzója, Cristian Rodrigueznek ugyanis az Uruguay-Dél-Korea barátságos meccsen meghúzódott a vádlija. Cristiano Ronaldo a portugál válogatott Eb-selejtezőjét kihagyta - ki is kaptak az albánoktól hazai pályán -, a héten azonban edzett, így ott lehet szombat este a Bernabéuban.

A 3. forduló programja:
péntek:
Almería-Córdoba 21.00

szombat:
Barcelona-Athletic Bilbao 16.00
Málaga-Levante 18.00
Real Madrid-Atlético Madrid 20.00
Celta de Vigo-Real Sociedad 22.00

vasárnap:
Rayo Vallecano-Elche 12.00
Valencia-Espanyol 17.00
Sevilla-Getafe 19.00
Granada-Villarreal 21.00

hétfő:
Eibar-Deportivo La Coruna 20.45