Magyar szinten sztárt igazolt a Fradi

FBL-FRA-L1-GRENOBLE-LE MANS HORIZONTAL FOOTBALL MATCH FRENCH CHAMPIONSHIP FULL LENGH ACTION SNOW BAD WEATHER
Grenoble's Daisuke Matsui (R) vies with Le Mans 's Roland Lamah (C) during the French L1 football match Grenoble vs. Le Mans, on march 7, 2010 at the Stade des Alpes in Grenoble. AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT
Vágólapra másolva!
Az NB I történetének egyik legértékesebb játékosát igazolta le a Ferencváros Roland Lamah személyében.

A 26 éves belga válogatott szélső játszott a belga (Anderlecht), a francia (Le Mans), a spanyol (Osasuna) és az angol (Swansea City) élvonalban is.

Végigjárta a belga korosztályos válogatottakat is, az U19-es csapattal például részt vett 2006-ban az Eb-n, ahol három gólt szerzett. A felnőtt válogatottban ötször szerepelt az elefántcsontparti születésű játékos.

Az Osasunában 44 meccsen 3, a Swansea Cityben 13 meccsen 2 gólig jutó szélső értéke körülbelül 3 millió euróra tehető, jelenleg nincs ilyen értékes játékos az NB I-ben.

"Izgatottan és boldogan várom, hogy a csapattal együtt edzhessek. A szélen érzem magam a legjobban, a bal lábam a legnagyobb erősségem. A spanyol bajnokság a legjobb liga, ahol játszottam, Messi, Iniesta és Ronaldo játéka egészen elképesztő testközelből” – fogalmazott Lamah, akinek nem volt csapata, így ingyen szerezte meg őt a Ferencváros. A belga bajnok, belga Szuperkupa-győztes, angol Ligakupa-győztes játékosról bővebben itt olvashat.

Lamah gólt lőtt két éve az Atlético Madridnak is:

Összefoglaló a gyors szélsőről: