Anglia megnyerte a legnehezebb selejtezőjét

danny welbeck
England forward Daniel Welbeck (R) scores the team's first goal against Switzerland goalkeeper Yann Sommer on September 8, 2014 during a Euro 2016 qualifying match against Switzerland at the St. Jakob-Park stadium in Basel. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Nagy meglepetés nélkül folytatódtak az Eb-selejtezők, a hétfői játéknapon Anglia Svájcban nyert, a spanyolok simán lelépték Macedóniát, Svédország pedig döntetlent ért el Ausztriában. 

Spanyolország 4-1-re legyőzte Macedóniát, a spanyol válogatottban először volt kezdő Paco Alcacer, aki a 17. percben meg is szerezte első gólját. Vicente del Bosque folytatja a csapat átépítését, menet közben beszállt El Haddadi, Isco és Bartra is.

A csoportban egyből volt egy meglepetés is, Fehéroroszország csak 1-1-es döntetlent játszott Luxemburgban, Szlovákia viszont győzni tudott Ukrajna ellen, így elég gyorsan körvonalazódnak az erőviszonyok az E csoportban.

Anglia élvezetes meccsen 2-0-ra nyert Svájcban, mindkét gólt Danny Welbeck szerezte. A svájciaknak bőven lett volna lehetőségük jobb eredményt elérni, de míg az angolok elég jól kihasználták a helyzeteiket, addig a svájciak mindent kihagytak. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott Svájc, az angolok több veszélyes kontrát is vezettek, végül Welbeck a 95. percben pecsételte meg a hazaiak sorsát.

Welbeck duplázott Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Anglia bizakodhat, hiszen a legnehezebb meccsét nyerte meg elég simán. A csoport további meccsein Észtország 1-0-ra legyőzte Szlovéniát, Litvánia pedig San Marinóban nyert 2-0-ra.

A G csoportban Fabio Capello vezette oroszok legyőzték ugyan Liechtensteint, de a szünetben még csak 1-0-ra vezettek, és az első két góljukat a vendé törpeállam játékosai szerezték. Kombarov aztán büntetőből betalált, Dzjuba lőtte a negyediket, így az oroszok különbségét tekintve meggyőzően kezdték a selejtezősorozatot.

A csoport másik két mérkőzésén nem született meglepetés, Montenegró simán legyőzte Moldovát, Svédország pedig döntetlent ért el Ausztriában. Zlatan Ibrahimovic egy gólpasszig jutott a mérkőzésen.

Eredmény, 1. forduló:
C csoport:
Luxemburg-Fehéroroszország 1-1 (1-0)
Spanyolország-Macedónia 5-1 (3-1)
Ukrajna-Szlovákia 0-1 (0-1)

E csoport:
San Marino-Litvánia 0-2 (0-2)
Svájc-Anglia 0-2 (0-0)

G csoport:
Ausztria-Svédország 1-1 (1-1)
Montenegró-Moldova 2-0 (1-0)
Oroszország-Liechtenstein 4-0 (1-0)