Három pontra még az északírek sem számítottak

Kósa Lajos; Orbán Viktor; Polt Péter; Schmitt Pál Budapest, 2014. szeptember 7.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző (j2), valamint Schmitt Pál volt köztársasági elnök (b) a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyarorsz
Budapest, 2014. szeptember 7. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző (j2), valamint Schmitt Pál volt köztársasági elnök (b) a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyarország - Észak-Írország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2014. szeptember 7-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A Belfast Telegraph újságírója az északír csoda mellett az impozáns Fradi-arénát és az előtte álló sast, valamint a stadiont átható negatív hangulatot emelte ki a Magyarország ellen 2-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőt követően.

Az északír lap azzal kezdte a tudósítást, hogy legutóbb 2010-ben, Szlovénia ellen tudott idegenben nyerni a válogatottjuk, majd megjegyzi, hogy Martin O'Neill kapitánykodása alatt, azaz az elmúlt két és fél évben ez volt a második győzelme a csapatnak.

"Azért jöttünk ide, hogy valami csodát tegyünk, de arra mi sem számítottunk, hogy mind a három pontot elvisszük" - mondta a lapnak O'Neill.

A Belfast Telegraph újságírója így fogalmazott: "Ez volt az az éjszaka, amire oly' régen vártunk, mindez történt a gyönyörű magyar fővárosban, egy impozáns arénában, amely előtt büszkén pózol egy hatalmas sas."

Az újság szerint a stadionban érzékelhető volt a negatív hangulat, hogy a szurkolók és Pintér Attila szövetségi kapitány között nem felhőtlen a kapcsolat, és írt arról is, hogy a Hoffenheimben játszó Szalai Ádám nem tagja a keretnek, miután tavaly kifakadt, és egy sajtótájékoztatón hosszan ecsetelte a magyar foci problémáit.