Vágólapra másolva!
A fociválogatott vereséggel nyitotta az Eb-selejtezőket, és először kapott ki Észak-Írországtól. Michael O'Neill örül, mert a fiai már elhiszik, hogy tudnak idegenben nyerni.

"Sajnálom a szurkolóinkat, 1-0-ás vezetés után kudarcnak érzem ezt az eredményt. Ki kell elemeznünk a látottakat, és tanulnunk kell belőle, hiszen ez egy hosszú sorozat" - kezdte Pintér Attila szövetségi kapitány. "Ilyen hibákat nem lenne szabad elkövetni. Nagyjából hetven percig mi domináltunk, de valamiért innen újra lefelé ment a csapat teljesítménye."

Valóban: Priskin góljával még vezetett Magyarország, ám az északírek hat perc alatt egyenlítettek, majd fordítottak is.

Pintér úgy érzi, a 70. perc után kiütközött, hogy az ellenféltől heten játszanak a Premier League-ben, míg a magyarok közül senki, ráadásul Lipták Zoltán sérülése miatt az utolsó percekre emberhátrányba kerültünk.

Pintér: Nem ezt beszéltük meg Fotó: Polyák Attila - Origo

Pintér szerint szervezetten futballozott a csapat, ugyanakkor sok téren javulni kell ahhoz, hogy legyen esély kijutni a franciaországi Eb-re. A tréner elmondta, rengeteg volt a felívelt labda, ami nagy hiba volt, ugyanis nem ezt beszélték meg előzetesen.

Michael O'Neill, az északírek szövetségi kapitánya viszont rendkívül elégedett volt: "Nemcsak az eredményre, hanem a csapat teljesítményére is büszke vagyok. Jól működött az előre eltervezett taktikánk, fantasztikus este volt, nem gondoltuk volna, hogy három ponttal távozhatunk Magyarországról."

"A hazaiakon nagy volt nyomás, ezt tudtuk kihasználni a végén, és győzelemre játszottunk" - folytatta a tréner, hozzátéve, hogy a legfontosabb feladatot, Dzsudzsák Balázs semlegesítését megoldották. A kapitány szerint ennek a győzelemnek köszönhetően elhiszik, hogy a többi csoportellenfél otthonában is tudnak majd pontokat szerezni.