Platini eltiltással fenyegeti Ribéryt

Franck Ribéry francia labdarúgó, brazil foci vb, Brazília
France's forward Franck Ribéry reacts during the FIFA World Cup 2014 qualifying football match France vs Ukraine, on November 19, 2013 at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Michel Platini kilátásba helyezte, hogy ha Franck Ribéry valóban lemondja a válogatottságot, a FIFA szabályai szerint a Bayern Münchenben esedékes eltiltást kaphat. Az UEFA elnöke nem érti a francia klasszis döntését. 

Franck Ribéry augusztus közepén jelentette be, hogy inkább a családjával tölti a müncheni kötelezettségei után fennmaradó szabadidejét, és nem lép többé pályára a francia válogatottban. Michel Platini azonnal jelezte, elfogadhatatlan a döntés, most újra nekiment a francia klasszisnak.

„Fel nem tudom fogni ezt az egész ügyet. Először is véleményem szerint ez nem a játékos döntése, hanem a szövetségi kapitányé: ha meghív valakit, annak kötelessége megjelenni a válogatottban. Ha mondjuk Lahm és Löw között valami félreértés van, akkor a kapitány nem hívja meg a játékost, és kész. De akkor sem Lahm, hanem Löw döntése a dolog” – dohogott az UEFA elnöke a Bildnek adott interjújában.

Pedig szép ez a francia mez Forrás: AFP/Franck Fife

Platini elsősorban azért nem érti Ribéry döntését, mert a következő jelentős nemzetközi esemény a 2016-os Európa-bajnokság lesz, amit Franciaország rendez. „Ribéry nem döntheti el, hogy válogatott lesz-e. Ha Didier Deschamps [szövetségi kapitány] meghívja, akkor kutya kötelessége megjelenni a válogatottban. Benne van a FIFA szabályzatában, hogy ha nem teszi, három meccses eltiltást kap, amit a Bayern Münchenben kell letöltenie.”