Ibra Capellótól tanulta a legtöbbet

zlatan ibrahimovic
Sweden's forward and team captain Zlatan Ibrahimovic (C) celebrates after scoring his second goal of the match and his 50th goal for his national team and by that breaking the old record of 49 goals during the friendly football match between Sweden and Estonia at Friends Arena in Solna, near Stockholm on September 4, 2014. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovicot a héten megdöntött svéd válogatott gólrekordjáról faggatta a Gazzetta dello Sport, és a PSG az interjúban elmondta, hogy rengeteget tanult az olaszországi időszakában. Fabio Capellót és Marco van Bastent külön is kiemelte, de politizálni nem volt hajlandó. 

„Tudtam, hogy meg fogom dönteni a rekordot, és most boldog vagyok, mert rengeteg fáradtságos munka árán végül sikerült is. Remek érzés csúcstartónak lenni, de biztos vagyok benne, hogy még rengeteg gólt fogok lőni a svéd válogatottban és a PSG-ben – mondta szerénytelenül Ibrahimovic.

A korábban a Juventusban, az Interben és a Milanban is szereplő csatár elmondta, nagyon sokat köszönhet Fabio Capellónak. „Alatta lettem először gólkirály. Egyik nap, még a juventusos időkben odajött hozzám, odaadott egy videokazettát Van Basten góljaival, és azt mondta, próbáljam úgy csinálni, mint ő. Fiatal voltam még, és nagyon sokat tanultam abból a gyűjteményből. Onnantól kezdve elkezdtem olyan gólokat lőni, mint ő.”

Zlatan, a csúcstartó Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Ibrahimovic más témákról is szívesen beszélt, például megnevezte a legszebb gólját is. „Hát persze, hogy az angoloknak ollózott gól a kedvencem. De a pályafutásom legszebb gólja még hátra van. Hogy írok-e újabb könyvet? Elképzelhető, hiszen bőven van még mondanivalóm.”

Azzal kapcsolatban, hogy egy svéd szélsőjobbos politikus megtalálta, amiért bevándorlók gyereke, csak annyit mondott, „Ezek az emberek szót sem érdemelnek. Mivel vissza kell térnem Párizsba, korábban mentem el szavazni, de fontos, hogy mindenki menjen el, mert Svédország jövője a tét – mondta a PSG sztárja.