Vágólapra másolva!
Vasárnap az északírek ellen kezdi meg az Eb-selejtezőket a fociválogatott. Gera Zoltán a 35. évén túl is kulcsember, mégpedig azért, mert még mindig motivált.

"Engem még nem lehet leírni!" - közölte az MLSZ TV-nek a Fradi játékosa. "Most már csak egy-egy szezonban gondolkodom, de a siker- és góléhségem cseppet sem csökkent, a célom pedig az, hogy a Fradival és a válogatottal is minél jobban szerepeljek."

Gera tíz évet légióskodott Angliában, ahol rengeteget tanult: "A játékom letisztult, gyorsabban gondolkozom, saját magamat is jobban kiismertem. Tudom, mennyire vagyok terhelhető, hogyan kell táplálkoznom, ez utóbbi húsz-harminc százalékban meghatározza a teljesítményemet. Ha húszévesen lettem volna ilyen tapasztalt, többre vihettem volna."

Gera szerint a meccsen "fontos lesz, hogy ne kapkodjunk, ne legyünk görcsösek, ne roppantson össze bennünket a tét, hanem mindenki felszabadultan játsszon", ezen kívül meg kell próbálni "kizárni a külvilágot, nem szabad, hogy bárkit is görcsössé tegyenek az elvárások".