Ibrahimovic svéd gólrekorder lett

zlatan ibrahimovic
Sweden's forward and team captain Zlatan Ibrahimovic (C) celebrates after scoring his second goal of the match and his 50th goal for his national team and by that breaking the old record of 49 goals during the friendly football match between Sweden and Estonia at Friends Arena in Solna, near Stockholm on September 4, 2014. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic két góljával a svéd labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Észtországot barátságos mérkőzésen, Ibrahimovic ezzel a svéd örökranglista élére ugrott. A megújult olasz válogatott legyőzte Hollandiát, Franciaország pedig Spanyolországot verte meg. 

Zlatan Ibrahimovic már 50 válogatott gólnál jár, ezzel megelőzte a svéd válogatott örökgóllövőlistájának élén Sven Rydellt, aki 1923 és 1932 között 49-szer volt eredményes.

A Paris Saint-Germain csatára lehet, hogy fantomgóllal lett rekorder, mert az első góljánál nem biztos, hogy teljes terjedelmével áthaladt a labda a gólvonalon, de a viták elkerülése végett 20 perccel később sarkazott egy káprázatos gólt is.

Jól sikerült Antonio Conte bemutatkozása az olasz válogatott kispadján, Olaszország 2-0-ra legyőzte Hollandiát. Nem kellett sokat várni az első gólra, az aktívan kezdő olaszok a Leonardo Bonucci 40 méteres passzát a kapus mellett eltoló Ciro Immobile góljával már a 3. percben megszerezték a vezetést.

A 10. percben megpecsételődött Hollandia sorsa. Bruno Martins Indi lerántásáért piros lapot kapott, az olaszok pedig büntetőhöz jutottak, amit Daniele De Rossi a jobb alsóba vágott.

Az olasz válogatott minden szempontból megváltozott a vébé óta. Conte három védővel játszatja a csapatot, amely a nevek és a játéka alapján is alaposan kicserélődött: Simone Zaza, Emanuelle Giaccherini és Davide Astori a kezdőben kaptak szerepet, beállt Sebastian Giovinco és Manuel Pasqual is.

Zlatan, a rekorder Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Elég nagy változásokon ment át a vébén csúnyán megbukó spanyol válogatott is, a kapuba De Gea, a védelembe San José és Carvajal, a középpályára Koke került be, és bemutatkozott a válogatottban a 21 éves Paco Alcacer is. Az eredmény egyelőre elmaradt, bár a mezőnyben csinált szép dolgokat Spanyolország, a francia válogatott megérdemelten győzte le Loic Remy góljával.

Eredmények:
Bosznia-Hercegovina - Liechtenstein 3-0 (3-0)
Szlovákia-Málta 1-0 (1-0)
Horvátország-Ciprus 2-0 (1-0)
Belgium-Ausztrália 2-0 (1-0)
Olaszország-Hollandia 2-0 (2-0)
Franciaország-Spanyolország 1-0 (0-0)