Vágólapra másolva!
Szerdán volt Mészáros Dömötör meghallgatása a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetségben, a korábbi válogatott röplabdázó ugyanis a hétvégi Balástya-Csengele megyei másodosztályú bajnokin meglökte az őt kiállító, majd szidalmazó bírót, aki a 44. percben lefújta a mérkőzést. Az ítéletre még várni kell.

Mészáros a szerdai meghallgatáson Cseh Géza játékvezetővel együtt jelent meg a szövetségben, akivel a köszönésben kimerült a kommunikáció. A fegyelmi bizottság képviselői előbb Mészárost, majd a játékvezetőt hallgatták meg, ítéletet azonban nem hoztak, csak jelezték a focistának, hogy a bíró inzultálása eltiltást von maga után, amelynek időtartama 3 hónaptól 3 évig terjedhet.

Mészáros azt mondta, azért ment neki a bírónak, mert az "hülye niggernek" nevezte, és emiatt becsületsértés címén feljelentést is tett. Hozzátette, ha enyhe büntetést kap, akkor visszavonja a feljelentést, mert nem akar senkinek ártani.

"Pár helyen megfordultam már, kaptam hideget-meleget a szurkolóktól, de ezt elviseli az ember. Ha viszont a játékvezető sértegeti, az már más kategória. Úgy tűnik, nálunk minden megtörténhet, és nem csodálkozom, hogy a magyar foci itt tart. Ha engem eltiltanak, akkor az a normális, ha a bíró is kap valamilyen büntetést, mert ha ő nem mondja, amit mondott, akkor nem történt volna meg az egész" - nyilatkozta az Origónak Mészáros, aki az ítéletre vár, és nem tudja, miért csak szeptember 10-én dönt a fegyelmi bizottság.

Ami egyelőre biztos, hogy Mészáros nem játszhatott a Csengele Röszke elleni kupameccsén - amelyet idegenben nyert 5-2-re a csapata -, és a hétvégi bajnokit is ki kell hagynia az elhúzódó döntés miatt.