Vágólapra másolva!
Argentína a fantasztikusan játszó, a gólja mellett három gólpasszt is kiosztó Angel Di María vezérletével 4-2-re győzött a németek ellen, így visszavágott a vb-döntőben elszenvedett vereségért.

A németek a meccs előtt búcsúztattak el három világbajnokot, a válogatottságot a vb-döntő után lemondó Per Mertesackert, Miroslav Klosét és Philipp Lahmot, valamint az eddigi másodedzőt, Hansi Flicket, akiből sportigazgató lett. A németeknél négy, az argentinoknál nyolc olyan játékos szerepelt a kezdőben, aki játszott a riói döntőben, de a dél-amerikaiaknak is volt egy nagy hiányzójuk Messi személyében, aki a Barca Villarreal elleni bajnokiján sérült meg.

Gomez nem volt ott a vb-győztes német keretben, de most bejátszhatta volna magát a csapatba, a 10. percben azonban hiába húzott kapura Kramer nagyszerű passza után, Romero védeni tudta a lövését. Az argentinok viszont kihasználták az első helyzetüket, Di María varázslatosan, jobb külsővel csavart a kapu elé, a védő mögül kibújó Agüero pedig kapásból a léc alá lőtt az ötösről.

Gyorsan jöhetett volna a német válasz, Demichelis suta mozdulata után Reus csente el a labdát, majd okosan visszatette az érkező Kroosnak, aki ballal, 17 méterről nem sokkal lőtt a bal sarok mellé. Felpörgött a meccs a félidő közepére, előbb Lamela dolgoztatta meg Neuert, majd Gomez rontotta el a második ziccerét, amikor Romerót találta el 7 méterről. Az argentinok legaktívabbja, Di María egy nagy szóló végén pont oda lőtt, ahol Neuer állt, majd Schürrle egyenlíthetett volna, miután Rojo alászaladt a labdának egy szabadrúgás után, de a német csatár lábáról leperdült a labda, így lett gól helyett bedobás.

A 40. percben egy szépen felépített akció végén Di María emelt középre az alapvonalról, Lamela pedig bal belsővel a jobb felsőbe lőtt. Még a szünet előtt összejött a mesterhármas Gomeznek a kihagyott helyzetekből, ezúttal a Reus lövése utáni kipattanót gurította mellé.

Ha a németek úgy mentek neki a második félidőnek, hogy megfordítják a meccset, akkor öt perc alatt írhatták át a terveket: előbb Di María szabadrúgása után Federico Fernández fejelt védhetetlenül három méterről a frissen beállt Weidenfellernek, majd a három gólpassz után Di María maga is vállalt egy gólt, szépen pöckölte át a labdát a kapus fölött.

Di María ünnepel a gólja után Forrás: AFP

A németek 0-4 után kezdtek éledezni, előbb Schürrle tette be a saját kipattanóját, majd Götze lőtt egy szerencsés gólt, a lövése mellé ment volna, de Fernández testéről bepattant. A vereséget azonban nem tudta elkerülni a világbajnok, amely tavaly augusztus óta először kapott ki, így odalett a 18 meccses veretlenségi sorozat, az argentin kispadon pedig egy nagy győzelemmel debütált Gerardo Martino.

felkészülési mérkőzés:
Németország - Argentína 2-4 (0-2)
Düsseldorf, 51 132 néző
v.: Kuipers (holland)
Németország: Neuer (Weidenfeller, 46.) – Grosskreutz, Ginter, Höwedes (Rüdiger, 77.), Durm – Kramer, Kroos (Rudy, 71.) – Schürrle (Th. Müller, 57.), Reus, Draxler (Podolski, 33.) – M. Gómez (Götze, 57).
Argentína: Romero (Andújar, 79.) – Zabaleta, F. Fernández, Demichelis, Rojo – E. Pérez (A. Fernández, 46.), Mascherano, Biglia – Lamela (Gago, 68.), Agüero (Gaitán, 84.), Di María (R. Álvarez, 86.).
gól: Schürrle (52.), Götze (78.), illetve Agüero (20.), Lamela (40.), F. Fernandez (47.), Di María (50.)

A világbajnokságról nyeretlenül kieső angolok a norvégok elleni meccsel hangoltak a vb-selejtezőkre, de nem ment minden simán, Hart védései is kellettek ahhoz, hogy ne kerüljenek hátrányba az angolok. Az egyetlen gól végül egy tizenegyesből született, amelyet Sterling harcolt ki, a büntetőt pedig az új csapatkapitány, Rooney vágta be. A MU csatárának ez volt a 41. gólja a válogatottban, így már csak Bobby Charlton, Gary Lineker és Jimmy Greaves van előtte.

További eredmények:
Csehország - Egyesült Államok 0-1
Írország - Omán 2-0
Anglia - Norvégia 1-0
Marokkó - Katar 0-0
Lettország - Örményország 2-0
Ukrajna - Moldova 1-0
Litvánia - Egyesült Arab Emírségek 1-1
Dánia - Törökország 1-2