Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, hogy a világ- és Európa-bajnok Cesc Fabregas elhagyja az FC Barcelonát, és az angol labdarúgó élvonalban szereplő Chelsea-ben folytatja pályafutását.

A katalán klub csütörtökön a honlapján számolt be arról, hogy mindenben megállapodtak a londoniakkal, egyúttal további sikereket kívánt a spanyol válogatottal jelenleg a brazíliai világbajnokságra készülő játékosnak. A 27 éves középpályás már meg is kötötte öt évre szóló szerződését a londoni klubbal, és a 4-es számú mezt viseli majd.

"Úgy éreztem, van még egy befejezetlen ügyem a Premier League-ben" - idézte a Chelsea honlapja Fabregast, aki ezzel vélhetően arra célzott, hogy korábban nyolc évig futballozott a nagy rivális Arsenalban, de bajnoki címet nem nyert a csapattal. "Alaposan megfontoltam minden ajánlatot, és úgy gondolom, a Chelsea a legjobb választás. Fantasztikus csapat, kiváló játékosokkal és egy nagyszerű menedzserrel, alig várom, hogy bemutatkozhassak."

Fabregas visszatért Angliába Forrás: AFP/Lluis Gene

Az átigazolás pénzügyi részleteiről egyelőre nem nyilatkoztak a felek, de Fabregas válogatottbeli csapattársa, Gerard Piqué a múlt héten azt mondta, jó barátja 33 millió euró ellenében vált csapatot.

Fabregas a katalán klubban nevelkedett, de felnőtt karrierjét már az Arsenalban kezdte. Nyolc év elteltével, 2011-ben visszatért nevelőegyesületéhez, ott azonban nem tudott olyan meghatározó szerepet betölteni, mint a londoniaknál.

Néhány Arsenal- és Barcelona-szurkoló már elégette a Fabregas-mezét: