Lauth tökéletes lenne a Fradinak

Nuri Sahin (Dortmund), Benjamin Lauth (1860 München), foci
GERMANY, Munich : Dortmund's Turkish midfielder Nuri Sahin (L) and 1860 Munich's striker Benjamin Lauth vie for the ball during the second round football match of the German Cup (DFB - Pokal) TSV 1860 Munich vs Borussia Dortmund on September 24, 2013 in Munich, southern Germany. AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Két évet még mindenképpen védene az 1860 Münchennél, aztán pedig a Haladásban fejezné be pályafutását Király Gábor. A 90-szeres válogatott kapus a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, szermélyesen még nem ismeri még új edzőjét, Ricardo Monizt, a Fradi által kiszemelt Benjamin Lauthot viszont szívesen ajánlja a magyar csapatnak.

"Jól járna a Ferencváros Benjamin Lauth leigazolásával, ő számomra egy legenda, aki nem egyszer mentette meg a klubot a kieséstől, sok győztes gólt szerzett, a szurkolók nehezen engedték el, csak a klub vezetése úgy döntött, fiatalítanak a csatársorban. Amúgy van még két-három jó éve, az ő megvillanásaival meccseket képes eldönteni; egyértelműen ajánlhatom a Fradinak" - mondta Király Gábor a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Lauth (j.) a megvillanásaival meccseket képes eldönteni Forrás: AFP/Christof Stache

A 90-szeres válogatott kapus még nem találkozott új edzőjével, Ricardo Monizzal, ám miután követi a Haladás révén a magyar focit, tudja, milyen munkát végzett a Fradinál.

"Még októberben egy plusz egy évvel meghosszabbítottam a szerződésemet az 1860 Münchenben, s ez is azt mutatja, hogy itt nem a kor számít, hanem a teljesítmény. Védek náluk, ameddig csak lehet, amíg a szervezetem engedi. Mindenképpen hazatérek majd Szombathelyre, szeretnék még a Haladásban is védeni pályafutásom zárásaként, mert ez a klub számomra a legfontosabb. Ott szeretném befejezni, jó lenne a bajnoki trófeát felemelni egyszer otthon" - mondta saját terveiről.