Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra nyert a kazah csapat ellen a Puskás Ferenc Stadionban rendezett szombat esti felkészülési mérkőzésen, amely az utolsó összecsapás volt az átépítés előtt álló, 1953-ban átadott létesítményben.

Barátságos mérkőzés:
Magyarország - Kazahsztán 3-0 (1-0) - az élő közvetítés
Budapest, Puskás-stadion, 10 ezer néző
v.: Boucaut (belga)
Magyarország: Rózsa - Heffler, Korcsmár, Lang, Korhut - Vécsei (Kalmár, 79.), Zsidai, Nagy G. (Kovács I., 55.) - Varga R. (Nikolics, 87.), Priskin (Futács, 81.), Gyurcsó (Simon K., 77.)
Kazahsztán: Szigyelnyikov - Abdulin, Korobkin, Malji, Engel, Kiszlicin (Szujumbajev, 46.) - Finoncsenko (Iszlamhan, 59.), Bogdanov (Karpovics, 87.), Hajrullin (Tagibergen, 65.), Konyiszbajev (Lunin, 79.) - Hizsnyicsenko (Scsetkin, 70.)
gól: Priskin (26.), Varga R. (63.), Engel (öngól, 91.)
sárga lap: Abdulin (17.), Korobkin (25., 62.), Malji (77.)
piros lap: Korobkin (62.)

Mérkőzésről mérkőzésre eredményesebben játszik a magyar labdarúgó-válogatott, de a nagyon harmatos teljesítményt nyújtó kazahok elleni sikerből se biztos, hogy érdemes messzemenő következtetést levonni. A szerdai, albánok elleni teljesítményhez képest sokat javult az együttes, de látva a kezdőcsapatot, nem vagyunk abban biztosak, hogy a szeptemberi, északírek elleni első Európa-bajnoki selejtezőn is hasonló összeállításban szerepel majd az együttes.

Varga Roland egész meccsen jól játszott Fotó: Mudra László - Origo

Pintér Attila szövetségi kapitány nem ülhetett le a kispadra - rosszul lett, és kórházi kivizsgálásra vitték -, ezúttal segítője, Farkas József dirigált a kispadról. Azt lehetett tudni, hogy Rudolf Gergely, Dzsudzsák Balázs és Stieber Zoltán ezúttal nem játszhat, de végül Lovrencsics Gergő és Lipták Zoltán sérülése sem javult.

Így aztán a szakvezetés a szombathelyi Nagy Gábor személyében újoncot avatott, és reménykedett, hogy folytatódik a kazahok rossz sorozata. Az együttes ugyanis 2013. szeptember 6-a óta nem tudott nyerni, akkor a Feröer-szigetek ellen győzött 2-1-re. Azóta kikapott a svédektől (0-1) és az írektől (1-3), míg a feröeriekkel idegenben, illetve legutóbb márciusban, Antalyában Litvániával 1-1-re végzett.

Az első játékrészben jóval többet birtokolta a labdát a hazai csapat, és a 26. percben tízezer szurkolót tett boldoggá Priskin Tamás, aki Varga Roland jobb oldali szögletét fejelte közelről a kapuba (1-0). A kazahok teljesen veszélytelenek voltak Rózsa kapujára, Gyurcsó, Varga és Priskin viszont nagyon élt a pályán, így a félidő egygólos magyar előnnyel zárult.

Priskin Tamás fejessel szerzett vezetést Fotó: Mudra László - Origo

A folytatásban semmi sem változott, ráadásul Korobkin második sárga lapja után az utolsó 30 percet emberelőnyben támadhatta az együttes. Ezt sikerült gyorsan kihasználni, hiszen a kiállítást érő szabálytalanságból Varga Roland rúgott érdekes gólt: 25 méteres szabadrúgását a vendégek kapusa a saját térdére ütötte, onnan pedig a labda a bal alsó sarokba csorgott (2-0).

Az utolsó percekben csak az okozott izgalmat, hogy sikerül-e mindkét csapatnak kihasználni az összes cserelehetőséget, végül a 91. percben a kazahok olyan öngólt hoztak össze, mint annak idején, 1997-ben a finnek ellenünk. Ezúttal Simon centerezését Engel blokkolta az ötösön, de elesve magával sodorta a labdát, Szigyelnyikov kapus pedig addig figyelte, hogyan vehetné fel, hogy végül csak a gólvonal mögött érte utol (3-0).

A szurkolók boldogok voltak Fotó: Mudra László - Origo

A magyar csapat a tervek szerint még augusztusban játszik egy felkészülési mérkőzést, majd szeptember 7-én Észak-Írországot látja vendégül a 2016-os Európa-bajnokság selejtezősorozatának nyitányán.

"Mindenek előtt jobbulást kívánok Pintér Attilának" - kezdte a mérkőzés utáni nyilatkozatát Farkas József. "Örülök annak, hogy egy ilyen győzelemmel sikerült elbúcsúznunk a Puskás Ferenc Stadiontól, az eredmény szép, de ez csak egy összecsapás volt, dolgoznunk kell tovább, és készülni az Eb-selejtezőkre."