Vágólapra másolva!
Elsősorban a finnekkel és dánokkal szemben tapasztalt hibák kijavítása a cél szerdán és szombaton az albánok, illetve kazahok elleni barátságos mérkőzésen Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint. Jobban kell tolódni, és vigyázni kell a labdára. 

A telki edzőközpontban hétfőn tartott sajtótájékoztatón a szakvezető elmondta, a csapat sokat lépett előre az első, finnek elleni találkozóhoz képest, de a dánok ellen is volt két főbb hibája a csapatnak."Az egyik, hogy hamar elvesztettük a labdákat, a másik, hogy sok esetben rosszul tolódtunk, ezzel túl nagy teret engedve az ellenfélnek" - mondta Pintér Attila. Hozzátette, ezeket a problémákat vasárnap két órán át elemezték a játékosokkal.

A szövetségi kapitány elmondta: mint minden alkalommal, most is azt szeretné, hogy győzzön a csapata, habár felkészülési mérkőzésekről van szó. Az albán válogatottat úgy jellemezte, hogy nem könnyű ellenfél, mert rendkívül harcos és agresszív futballt játszik, labdarúgóit pedig kifejezetten erős csapatokban foglalkoztatják. Megjegyezte, általában kevés gólt szereznek, de keveset is kapnak.

Minden rendben lesz Forrás: MTI/Beliczay László

A szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozattal kapcsolatban kijelentette, vannak olyan játékosok, akiket "megtalált", ilyennek nevezte Futács Márkót és Leandrót. Azt is megjegyezte, reményei szerint nemcsak ez a két mérkőzése van hátra a válogatottnak a rajtig, mert szeretné, ha augusztusra is sikerülne lekötni egy meccset.

Lovrencsics Gergő, aki a Lech Poznan csapatával második lett a lengyel bajnokságban, azt mondta: "a legjobb szezonomon vagyok túl, így nagyon remélem, hogy sikerül átmentenem a formámat a válogatott találkozókra is. Mindkétszer nyerni szeretnénk, de talán ennél is fontosabb, hogy kijavítsuk a finnek és dánok ellen elkövetett hibáinkat."

Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva szélsője arról beszélt, hogy nagy kontraszt volt a finnektől elszenvedett vereség és a dánok ellen elért döntetlen alkalmával mutatott játék között, és ha ilyen ütemben fejlődik a csapat, akkor biztosan készen áll majd szeptemberre, amikor a kvalifikációs sorozat kezdődik.

Stieber Zoltán, aki egy hete szerződött a német élvonalban szereplő Hamburghoz, azt emelte ki, hogy minden területen sokat kell még fejlődnie a válogatottnak, mivel új csapat épül, így játékosok nincsenek összeszokva. Az albánokkal és a kazahokkal is 20.30-tól a Puskás Ferenc Stadionban játszik a magyar válogatott. Utóbbi lesz az utolsó mérkőzés a létesítményben, mielőtt megkezdik az újjáépítését.